Mirović: I Crnogorci koji pišu srpskim pismom su Srbi

Ostavite komentar


  1. Srbiji želimo sve najbolje u novoj godini i “dogodine bez Vojvodine“.

    1. Samo sanjajte, ima snova koji postaju nocne more pa vam je to sudjeno i sa ovim Milovim o Montenegru bez Srba..

    1. Ovaj nema pojma šta je „srpsko pismo“,a o tome bi mogao da se obavesti i u Pravopisu srpskog jezika Matice srpske!

  2. „Srbi su i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci“, kaže gosn Mirović. Ne znam otkud mu ta koncepcija nacionalne pripadnosti. Svako je slobodan da se izjasni kako želi i ne postoje biološki niti bilo koji drugi faktori koji na to utiču. Poznata nam je ta priča o Muslimanima koji su Srbi koji se klanjaju Alahu, Hrvati su Srbi…, Makedonsci su Srbi… Neverovatno!

    1. Pa kad govore srpskim jezikom, koriste srpsko pismo, i imaju srpske korene, ko su onda Crnogorci? Sta je po nacionalnost bio recimo Njegos?
      Danasnji muslimani, nisu bili muslimani na ovim prostorima pre 14 veka. Vec tek po invaziji Turaka. Da, to su Srbi koji su da bi spasili decu, sebe i svoje zivote, prihvatili islamsku veru kao svoju. I tako su i svoja naredna pokolenja ucili da im je Islam vera, Ali i dalje govore srpskim jezikom, koriste srpsko pismo itd. Procitaj malo, sta je i sam Mehmed Pasa Sokolovic rekao za sebe. On je bio jedan od retkih koji je za sebe rekao da ima srpske korene.

  3. I Mirovic je dosao sa belom torbom u neki Vojvodjanski dobar studenjak I skolovao se na racun Vojvodjanskih paora i slaninara,sedi nam na grbaci od jogurt revolucije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.