Mladić možda neće izaći na suđenje 1Foto: EPA / TOUSSAINT KLUITERS

Advokat haškog optuženika Ratka Mladića Dragan Ivetić izrazio je danas sumnju da će njegov klijent prisustvovati izricanju presude pred Haškim tribunalom, koje je zakazano za sredu, javio je AP.

Ivetić je izjavio u Hagu da Mladićev tim advokata već nekoliko nedelja traži procenu njegovog zdravstvenog stanja i da ne pokušavaju da obstruiraju proceduru pred tribunalom.

On je dodao da je jedan lekar upozorio da je Mladićevo zdravstveno stanje takvo da bi svaki stres, uključujući pojavljivanje pred sudijama, moglo da dovedo do srčanog ili moždanog udara.

Mladićevi advokati u proteklih nekoliko dana podneli su tribunalu više zahteva za procenu njegovog zdravstvenog stanja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Mladić možda neće izaći na suđenje”

  1. Kako li je general Mladić uspeo da obuzda svoju radoznalost da iz prve ruke čuje presudu, koja je za najveći broj Srba, prava enigma?! Mislim, koga to više zanima? Presude su obesmislile same sebe. U njih niko ne veruje. Ni oni koji ih donose, ni optuženi a ponajmanje oni koji optužuju. Jedina svrha tih presuda je da se sa njima neko ucenjuje, da se sa njima maše i na osnovu njih ostvaruju neki prljavi politički interesi. Posebno oni, koji se nisu ostvarili ratom.

  2. Bio ili ne bio prisutan na izricanju presude, ratni zlocinac R.Mladic je svoje vec odsvirao. "Pusten je niz vodu" kada je u Bosni stvoren ratni plen Milosevicevog SPS i radikala fantomska "republika srpsko/sumska". Kada se sudi nekom arhitekti za krivo napravljeni toranj, sudjenjem njemu i toranj se istvovremeno
    rusi. Da nekome na padne na glavu i da ne zagadjuje okolinu. Slicno ce biti i sa tkz "rs" u Bosni..Vec postoji jedna republika Srbija -druga sa slicnim.nazivom u susednoj BiH drzavi joj nije potrebna.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.