Mogerini u SB UN: Čim Priština ukine carine, sazvaću novu rundu Dijaloga

Ostavite komentar


  1. I to ce ubrzo da se desi posto su shvatili da ce narod da izadje na ulice u Beogradu – demonstracije se sire Srbijom. Zapadu se zuri da otme Srpski KiM a to je moguce samo ako veleizdajnik to potpise – nadam se da niko nije bas toliko lud ali nista me vise ne iznenadjuje!!!

  2. Kako jednostavno zvuči. Ja samo ne znam šta su im naši političari obećali. Prvo, sporazume je protivan ustavu Srbije, Srbija sve ispunjava, albanci ne ispunjavaju ništa jer je protivno ustavu Kosova, EU podržava teritorijalni integritet Kosova. Drugo, Kosovo osniva vojsku, zapad osuđuje ali im šalju stotine miliona evra kao podršku nezavisnosti. Treće, Kosovo uvozi takse, zapad iza leđa podržava i nastavlja finansiranje. Četvrto, Kosovo oduzima imovinu građana republike Srbije, predsednik se pravi da se ništa ne dešava i svi hoće da nastave dijalog. Ja koliko vidim, Kosovo prodaju svi počevši od Tadića, Jeremića a sada i Vućić a ustavni sud se pravi da ne postoji. Sada albanci utvrđuju granicu i pojačacaju snage, srpska vojska nema plan da upadne na Kosovo i zaštiti narod i vlasništvo građana bar na severu. Niko neće da ratuje ali preotimanje severa od naše vojske i policije bi pokazalo stav EU i da li međunarodni zakoni važe samo za Srbiju ali ne i za zapad i albance a ujedno bi i pojacalo poziciju Srbije. Pri tome uopšte ne preti rat jel albanci u stvarnosti neće smeti da napadnu niti bi zapad to dozvolio. Ne razumem čega se naši vlastodržci plaše, osim ukoliko su već obećali da priznaju pa ne znaju kako da saopšte narodu.

  3. Sa ovim cirkusom, koji se zove pregovori sa Albancima, trebalo je još davno prekinuti. Mislim da je srposki pregovarački tim, morao da bude tolilko inteligentan pa da shvati kako sa divljom ruljom, koja poštuje i respektuje samo „batinu“ odnosno silu, ne može biti nikakvih pregovora. Ako se neko seti bilo kog sporazuma, koji su Albanci potpisali a da su ga se prodržavali, neka javi.

    1. Rano se setila. I ovo je dokaz ko svira a ko kolo vodi. Ko je Mogerinovoj naredio da ode u Ujedinjene nacije. Svi trce kod siptara oni dobro placaju I svi su se sve dogovorili ovo je predstava za narod.

  4. Pritini nije u interesu da se nastave pregovori sa Beogradom, i sve stavi pod okrilje medjunarodnog prava i SB UN, pa zbog toga i ne zeli da ukine takse .

  5. Samo pregovori izmedju dva ravnopravna partnera, znaci vlade Kosova i vlade Srbije odnosno njenjih predstavnika, mogu doneti nekakve rezultate. Sve ostalo je farsa.

  6. Jer Mogerinijeva ne prepoznaje da takse nisu jedina prepreka nastavku dijaloga. Takse su najmanje bitna stavka za Srbiju.

  7. Jer Mogerinijeva ne prepoznaje da takse nisu jedina prepreka nastavku dijaloga.

  8. Jer Mogerinijeva ne prepoznaje da takse nisu jedina prepreka nastavku dijaloga.

  9. Licimerno je to…. morate Vi naterati Pristinu da ukine takse, inace od toga nema nista.

  10. Kakve veze imaju takse sa pregovorima? To je samo svercerska ucena! Da bi se svercom rusio drzavni sistem Kosova. Neka me strucnjaci ubede u suprotno!

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.