"Možemo da ćutimo, čekamo i da se nadamo da će doći novi i bolji dani ili da uzmemo stvar u svoje ruke": Pavle Cicvarić na protestu u Gornjem Milanovcu 1Pavle Cicvarić/Foto: N. Kovačević

Student beogradskog Fakulteta političkih nauka Pavle Cicvarić pozvao je građane u Gornjem Milanovcu, na sinoćnjem protestu „Srbija protiv nasilja“, da ustanu protiv „nepravde i ludila u kome se nalaze“ jer je „Srbija nedemokratsko društvo“.

„Pritisci i pretnje vladajućeg režima su svakodnevni i zato znam da nije lako ustati i javno istupiti, posebno u malim sredinama poput Gornjeg Milanovca“, rekao je Cicvarić, na protestu na kojem je učestvovalo više desetina građana.

On je dodao da građani Srbije imaju dva puta.

„Možemo da ćutimo, čekamo i da se nadamo da će doći novi i bolji dani ili da uzmemo stvar u svoje ruke i sami stvorimo bolju, dostojanstvenu Srbiju, u kojoj se poštuju ljudska prava, gde vladaju zakoni i pravda za sve i gde su ljudi zaštićeni od nasilja“, rekao je Cicvarić.

Kako je naveo, „ništa se neće dogoditi samo od sebe“ jer „za svoja prava i za zemlju moramo da se borimo danas, sutra, svakog dana“.

Tokom protesta, sedmog u Gornjem Milanovcu, pročitani su zahtevi za smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, rukovodstva Regulacionog tela za elektronske medije, Radio televizije Srbije, gašenje televizija sa nacionalnim frekvencijama „koje promovišu blud i nemoral, kao i tabloida koji isto to čine“.

Održana je i protestna šetnja centralnom gradskom ulicom, na kojoj je nošen transparent „Gornji Milanovac protiv nasilja“..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari