Na navodnom spisku osumnjičenih kosovske policije i čelnici Srpske liste, kao i predsednik Srpskog opstanka (FOTO) 1Foto: Danas

U kosovskim političkim krugovima kruži navodni spisak sa imenim građana sa prostora Kosova i Metohije, u koji je Danas imao uvid. Njega je, kako piše, u vidu obaveštenja, Uprava za istraživanje teških zločina u Prištini uputila Regionalnoj policijskoj upravi Severna Mitrovica.

Licima sa spiska, kako je naznačeno, treba da se dostave pozivi za razgovore u zgradi Istražnog odeljenja, u Prištini, a sumnjiče se, kako stoji, za napad na ustavno-pravni poredak, poziv na otpor, učešće u rulji u vršenju krivičnog dela i huliganstvo, ali i teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Na papirima ne postoji pečat ili bilo kakva druga oznaka institucija.

Na spisku koliko se vidi ima 58 imena, a uz gotovo svako ime stoji nadimak, adresa, broj lične karte, ime oca, funkcija, ako je lice ima.

Na spisku su između ostalih i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, Aleksandar Spirić, gradonačelnik Privremenog opštinskog organa Mitrovice, Milan Radojević, gradonačelnik Severne Mitrovice, Srđan Vulović, predsednik opštine Zubin Potok, kao i Vučina Janković, predsednik opštine Zvečan, svi iz redova Srpske liste. Svi oni su, kako se vidi na papiru, u prvih 7 mesta.

Na 9. mestu je Jovan Dimić, potpisan kao „ilegalni direktor u (nedostaje deo) „Trepča“ na severu“, tačnije generalni direktor „Trepča Sever“.

Na spisku je Goran Kovač, direktor sportskog centra u Severnoj Mitrovici.

Na 17. mestu je predsednik Građanske inicijative Srpski opstanka Aleksandar Arsenijević.

Na navodnom spisku osumnjičenih kosovske policije i čelnici Srpske liste, kao i predsednik Srpskog opstanka (FOTO) 4
foto Aleksandar Roknić Danas

Podsetimo da je Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je potpunu građansku neposlušnost nakon što je primio informaciju da se na KiM vodi postupak protiv više od 70 Srba, zbog, kako se tvrdi, „napada na ustavni poredak Kosova“, pisao je RTS u sredu.

Srpska lista je, kaže Rakić, tim povodom održala hitne sastanke sa međunarodnim predstavnicima.

Rakić je istakao da je to „politički i etnički motivisan progon našeg naroda, u kom je Priština unapred osudila optužene Srbe“.

„Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, ne daj Bože, hapšenjima naših građana, bićemo prinuđeni da se tome odupremo svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima što podrazumeva i totalnu građansku neposlušnost kako bi odbranili ljudska prava naših građana“, upozorio je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari