NADA traži od Vlade Srbije da otkaže najavljeni Evroprajd u Beogradu 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Koalicija NADA pozvala je danas Vladu Srbije da otkaže održavanje LGBT manifestacije Evroprajd (Europride), najavljene za septembar u Beogradu.

Jedan od lidera te koalicije, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Miloš Jovanović ocenio je da „niko nema pravo, naročito manjina, da agresivno promoviše i nameće svoje vrednosti većini“.

„Cilj LGBT populacije i onih koji ih podržavaju je ponovni pokušaj da se na dnevni red stavi zakon o istopolnim brakovima, protiv koga ćemo se vrlo odlučno boriti u skupštini, braneći Ustav Srbije“, naveo je Jovanović a prenela koalicija NADA koju uz NDSS čine i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i 25 udruženja građana.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da bi održavanje tog skupa u Beogradu predstavljalo „veliku sramotu za naš narod i državu“.

„Od kada se kod nas održavaju takozvane Parade ponosa, one su služile za vređanje države, njenih simbola, kao i nacionalnih i verskih osećanja većine našeg naroda, a ne za promovisanje različitosti“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari