Najavljena sednica sa predstavnicima Srba na Kosovu 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa predstavnicima institucija Srbije i lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji povodom realizacije planova iznetih tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na sastanku je konstatovano da je ta poseta označila pozitivnu prekretnicu i svima dala podsticaj za još snažniju borbu za bolji položaj srpskog naroda u pokrajini.

Najavljena je skora zajednička sednica Vlade Srbije sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, na kojoj će biti predstavljen investicioni plan za opštine sa srpskom većinom i usaglašene mere podsticaja za investitore spremne za ulaganja u ta područja.

Sednica će biti održana za oko mesec dana, do kada bi trebalo da budu izvršene revizije već izrađenih infrastrukturnih i privrednih projekata.

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije izneli su niz konkretnih predloga za poboljšanje privredne aktivnosti u opštinama sa srpskom većinom i obećali da će u predstojećem periodu realizacija investicija iz centralne Srbije biti apsolutni prioritet srpskih lokalnih samouprava i institucija u pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari