Napuštanje SE za Srbiju bi značilo i definitivno odustajanje od evropskog puta i svrstavanje uz Rusiju i Belorusiju

Ostavite komentar


  1. Budimo realni, ne idemo što nam se ide, nego nas teraju. Nus efekti su svakako grozni po nas. Da ne govorimo šta ovaj naš još može da smisli sad u ovom novom kontekstu stanja stvari.

  2. Mene, da prostite interesuje na kome su to evropskom putu Srbija i njene vlasti , koe nisu vec 12 godina otvorile ni jedno poglavlje ni pristupni klaster , nisu ispunile vise od jednog ili dva uslova o prijemu? Iako su uzgred dobili pet godina uzastopce ocenu EU da nisu upodobile slobodu medija, slobodu pravosudja i borbu protiv organizovanog kriminala. Dakle o kakvom se evropskom putu radi pod ovom autokratskom vlascu ? Molio bih znalce i eksperte da se jave i pojasne javnom mjenju na koji nacin srpske aktuelne vlasti pokazuju volju i zelju da pristupe EU ? Milim vas da ne cenzurisete.

  3. Na koji je nacin srpska vlast pokazala da je na takozvanom evropskom putu ?

  4. S obzirom na to da se najviše bune ovi što 1990. godine skinuli crvenu i okačili žutu petokraku znači da smo na dobrom putu.

  5. Ako se ne podignemo, stvarno ćemo postati ruska gubernija. Opozicija mora da nas pokrene, ovaj covek ce nas uništiti, ali bas!

  6. Srbija i onako nikada neće biti primljena u EU.
    Vučić neće povući članstvo u Savetu Evrope.

  7. O kakvom se evropskom putu radi u vreme aktuelnih vlasti ? Nemojte da obmanjujete javnost, zamolio bih ljudski i najiskrenije. Ne morate sakrivati ovo misljenje.

  8. Ako prime tzv kosovo, krseci sva pravila po kojima su do sad radili, tu teritoriju nase zemlje, to znaci da su srbiju izbacili. I ne treba da ostanemo. Kurti postuje ljudska prava, demokratiju, evropske vrednosti, od izbora do pravosudja. Na cast im takvi zakljucci. Izabrace u savetu pravo drustvo za sebe. Isti su. Mi…bolje biti sam nego u losem drustvu. A oni bas lose drustvo

  9. O cemu vi pricate? Kkava demokratija i ljudska prava na Kosovu? Ta lazna drzava sve to krsi i radi stvari da protera preostale Srbe! A onih ih nagradjuju clanstvom, sto pokazuje da ta organizacija nema smisao. Na zalsot, Srbija mnogo vise postuje prava manjina nego sto bi trebalo, a mnogo vise nego okolne drzave. Poigledajte sta se Srbima radi u Crnoj Gori, Hrvatskoj. Kakav evropski put??

  10. „definitivno odustajanje od evropskog puta i svrstavanje uz Rusiju i Belorusiju“
    – Ova vlast je još 2012. odustala od EU-puta. Samo je 12 godina zavlačila gradjane kupujući vreme za opstanak na vlasti.
    – Nije izvesno da će Rusija i Belorusija dozvoliti Srbiji bilo kakvo „svrstavanje“ uz njih a naročito ne ulazak u BRIKS ili ODKB. Belorusima je vlast uvela sankcije a Rusima radimo iza ledja i u UN i izvozom municije Ukrajini. A tako licemerni i nepozdani partneri nikom ne trebaju

  11. Pa vidimo dani ovi ponizni nesto ne ulaze ekspresno u EU. Punili su glavi CG da ce brzo u EU bez Srbije ( a to da bi se ostvario projekat Kosovo 2008, jer bi sa CG u zajednici to bilo malo teze uraditi) pa isto cekaju kao i mi taj famozni ulazak .Ovako nas samo sikaniraju Nemci i njihovi poslusnici sto u Briselu, Prištini a od ulaska u EU nema nista, jer ce posle Kosova naci neku novu ucenu..

  12. Evropi bi izlazak Srbije iz SE ne bi značilo ništa posebno. Nama, nama svim građanima Srbije to bi bilo poražavajuće u svakom smislu, i politički i egzistencijalno. Ako bi i takvu politiku Vučića progutali, mi kao narod bi dokazali da smo mazohisti, uvek odaberemo najlošije stvari zarad blagostanja i vladanja najužeg klana, koji je uzurpirao svu vlast, sve odluke donosi samo zbog ličnih, materijalnih interesa i zarad apsolutne moći i dominancije nad svim tokovima u našem društvu.

  13. Insistiranje na prijemu Kosova u Savet evrope je nastavak agresije na našu zemlju i dalje kršenje međunarodnog prava. Ako su se Šiptari mogli otcepiti od Srbije zašto to ne mogu Srbi u BH i zašto to nisu mogli Srbi iz RSK i zašto to ne mogu Rusi u Ukrajini.

  14. Izgleda da su se uz Rusiju svrstali V.B., Lihtenstajn, Norveska, Svajcarska,…
    Mislim, nisu u EU….

  15. @bgd, pa sta rade srbima u CG ? To sto su na vlasti ili traze nesto vise od toga ? Zasto su dosli u CG ? Ako nije im dobro tu gde su dosli za bolji zivot neka traze bolje negde drugo ! Mozda vi idite po onom starom da tu gde ima i jedan srbin tu je srbija ? E nece da moze.

  16. Ako je tako, neka EU vidi da li joj se isplati da ima „rupu u tepihu“ da ne kažem na mekom trbuhu, sad kad srljaju u rat protiv Rusije, mada su totalno nespremni za bilo kakav rat.

  17. Mi nikad nismo ni bili na putu za EU, nego nas je EU oduvek samo vozala u krug, u krug, u krug…

    Jel’ neko čitao „Dolap“ Milana Rakića? E to vam je taj „EU put“ na kojem smo mi samo volovi.

  18. @ Milo:
    Potsetio si me: Priča ženin ujak sa ocem, tamo negde sredinom prošlog veka; Ujak u Beogradu, otac u Boki.
    I kaže ujak, „znaš li da se Stojan više ne piše kao Srbin, nego kao Crnogorac?“
    A otac odgovara: „Ne čudi me, ima takvih i ovde u Crnu Goru.“

  19. Napuštanje SE za Srbiju bi značilo i definitivno odustajanje od evropskog puta i svrstavanje uz Rusiju i Belorusiju

    „Dejure i defakto“ inace Srbija je ionako „svrstana uz Rusiju i Belorusiju“ !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.