Narodna stranka: Dva puta godišnje usklađivati penzije 1

Narodna stranka saopštila je danas da se zalaže da se penzije dva puta godišnje usklađuju sa rastom cena i inflacijom, kao i da se ukine Zakon o privremenom umanjenju penzija.

Predsednik države Aleksandar Vučić, kako navodi Narodna stranka je pre tri godine nezakonitom i neustavnom odlukom oteo penzionerima u Srbiji ono što su decenijama pre toga svojim radom zaradili, a danas medijskim manipulacijama pokušava da ubedi najstarije sugrađane da im on lično nešto vraća kroz simboličnu pomoć od 5 hiljada dinara.

„Vučić je u poslednjih 36 meseci svakom penzioneru koji je do 2014. godine imao penziju od 35 hiljada dinara mesečno, oteo ukupno 79200 dinara neustavnim Zakonom o privremenom uređivanju načina isplate penzija“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Da bi u potpunosti vratio penzionerima ono što je oteo, Nrodna stranka smatra da bi Vučiću ovim tempom trebalo 16 godina, što je nešto manje od vremena koliko mu je, kako se hvalio u predizbornom spotu, trebalo da vrati knjigu u biblioteku.

„Kao što nisu izgrađeni stanovi koji koštaju par stotina evra po kvadratu, kao što danas prosečna plata u Srbiji nije 500 evra, i kao što Srbija nema najveći privredni rast u regionu, već upravo suprotno najmanji, tako, nažalost, ni naši stari sugrađani ne mogu da očekuju bilo kakav boljitak dok zemljom upravlja naprednjačka vlast“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari