Narodna stranka: Firmi Zvonka Veselinovića više od 10 miliona evra za uređenje centra Novog Sada 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da će „kontroverzni biznismen“ Zvonko Veselinović preko svoje firme Inkop zaraditi više od 10 miliona evra za uređenje centra Novog Sada.  

Novaković je na konferenciji za novinare rekao da je ta firma svojevremeno kupila deonice kompanije Granit Peščar koja radi popločavanje Pozorišnog trga.

„Imovinska struktura firme Inkop je takva da je 40 odsto u vlasnštvu Zvonka Veselinovića, 40 odsto u vlasništvu Milana Radoičića, a 20 odsto pripada Žarku Veselinoviću, rođenom bratu Zvonka Veselinovića koji je i predsednik Nadzornog odbora firme Granit Peščar“, rekao je Novaković a prenela Narodna stranka.

Naveo je da je uređenje Pozorišnog trga prva faza rekonstrukcije gradskog jezgra za koju je lokalna vlast izdvojila 378 miliona dinara.

„Faze 2, 3 i 4 podrazumevaju popločavanje Njegoševe ulice, Ulice Modene, Trga Slobode i Ulice kralja Aleksandra što sve ukupno čini 6,8 hektara. Kada se sračuna koliko će ploča biti iskorićeno dobijemo cifru od preko 10 miliona evra koji će se sliti u džep kriminalca Zvonka Veselinovića“, rekao je Novaković.

Ocenio je da su ploče koje se koriste „niskog kvaliteta“.

„To su ploče koje niko ne koristi. U mnogo većoj meri upijaju vodu, brže se troše i propadaju. U samoj Srbiji se proizvode ploče boljeg kvaliteta, ali firma Granit Peščar je angažovana samo zato što je firma kriminalca Veselinovića“, rekao je Novaković i ocenio da će tim radovima „znatno biti narušen estetski izgled centra grada“.

Dodao je da je firma koja izvodi radove na uređenju trga u vlasništvu „osuđivanog kriminalca Marka Bosanca Bosketa“.

„Ovo je dokaz da najkrupnije i najvažnije poslove u gradu dobijaju isključivo kriminalci“, rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari