Beograd: Umesto "Jedan od pet miliona" protest "U bojkot 2020" 1Foto:Fonet

Građani nezdovoljni aktuelnom vlašču su se i danas okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu gde su do prošle subote održavani protesti „Jedan od pet miliona“.

Protrestna šetnja završena je večeras isped sedišta Republičke izborne komisije gde je doneta izborna kutija u koju je simbolično ubačen glasački listić, uz skandiranje okupljenih „Bojkot“.

Na glasačkom listiću samo su ponuđene dve mogućnosti za glasanje, ime Aleksandra Vučića i opcija ‘bojkot’, koja je zaokružena.

Nakon ubacivanja ovakvih listića u glasačku kutuju, najavljeno je novo okupljanje.

Aktivistkinja grupe građana Građanski otpor Aleksandra Puškić poručila je da „neće izdati građane i ideju bojkota lažnih izbora“.

Okupljenima se na početku protestne šetnje na Platou kod Filozofskog fakulteta obratila i profesorka iz Užica Branka Crnić za koju je Puškić rekla da je žrtva političkog progona.

„Nisam ćutala jer je ćutanje saučešće u nepravdi“, rekla je Crnić i pojasnila da je izgubila posao kao i da je dobijala savete da se učlani u Srpsku naprednu stranku kako bi se zaštitila ali da to nije prihvatila.

Kako je objasnila, ona je javno rekla da trpi pritisak direktora škole i suprotstavila se kada je otkaz trebalo da dobije koleginica koja je 22 godine radila na određeno vreme i to na najbolji mogući način.

Na večerašnji skup pozvala je grupa građanskih aktivista Građanski otpor preko društvenih mreža ne želeći da se ugasi protest nakon što je Udruženje „Jedan od pet miliona“ objavilo da izlazi na izbore.

Ove subote protest se održava pod sloganom „U bojkot 2020“.

Među građanima su i neki od predstavnika opozicionih stranaka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari