Natan Albahari: Ni Beograd ni Priština ne nude neko realno rešenje

Međunarodni sekretar PSG o ishodu današnje runde Briselskih pregovora

Ostavite komentar


  1. E moj Natane ti izgleda nisi gledao,slusao i shvatio. EU je dala papir i predlog za Srbe i ostale a.ostali nisu prihvatili kontas. Tako da tvoj komentar ima veze kao i izjava Trampa kada je gubio izbore vraticu se.

  2. Gin Natan je potpuno u pravu,pod ovim uslovima i pozicijama nema rešenja,svesni su i pregovarači i zato se kao zalažu za pregovore,ali to je fora.Vučić pogotovu,ovako čvrsto drži fotelju,folira se pred njegovim biračima jer mu niko ne veruje.Evo skoro 10 god.je na nuli ali se i dalje folira kao i EU koja ima dobar razlog da Srbija nikad ne postane članica i neće dok ne prizna Kosovo…..

  3. Kako je slučaj AP KiM poseban slučaj, da ne kažem, presedan, onda zahteva i rešenje u istom stilu. Po meni: status posmatrača u UN, specijalno članstvo u međunarodnim organizacijama i da se zastava Srbije vijori u Prištini. Sa njom i bilo koja druga zastava ili zastave. I niko me ne može ubediti da tako ne može. Ovo što veseli Vulin priča o“srpskom svetu“ je običan kukavičluk; znači, podvicemo rep pred Albancima, priznacemo im superiornost, a ostvaricemo „srpski svet“ nauštrb naše genetske i kulturološke braće. Naravno, „srpski svet“ nećemo ostvariti jer su Srbi u osnovi demokratski i pluralisticki (da ne kažem da bi se pobili između sebe) narod. Ali će AV nauštrb maglovitog projekta priznati AP KiM (i to verovatno će prepustiti Vulinu-dace mu da bude predsednik jedno 7 dana, pa kad potpiše priznanje-tutanj kod tetke u Kanadu. Nisam pesimista, ali sam iskusni optimista.

Ostavite komentar


Politika

Šta donose izmene Zakona o lokalnim izborima 8

Šta donose izmene Zakona o lokalnim izborima

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće u ponedeljak 22. aprila o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima kojima se menjaju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima. Izmenama je predviđeno da se rok za najranije raspisivanje lokalnih izbora pomeri sa sadašnjih 120 na 150 dana pre isteka mandata, kao i da od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 ni više od 60 dana.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.