NDBG upozorava javnost na projekat izgradnje staze za skijanje na Avali

Ostavite komentar


  1. Nije samo jedna staza, nego vise njih ui pravljenje novih padina krcenjem i zicare.
    Verovatno ce umesto sponenika, tu vec ima stepenice.

  2. A brate pustite nesto da izgrade, mozda je nesto i pametno. Ne moze biti da bas nista ne valja

    1. Staze za skijanje na Avali? To je sigurno vic, a ne neki projekat koji se vodi.

      1. Што, Алекс? Недостаје низбрдица, или снег, или близина потенцијалних смучара?… О чему се ради?

        1. Previsoka prosečna temperatura i sa tim preveliki troškovi održavanja skijališta.
          To zna svako osim sns stručnjaka koji bi samo bacali pare, odnosno gradili za svoje procente.

          1. Aко је инвестиција приватна (а, надам се да јесте), шта се Вас тиче је ли рентабилна?

        2. ako neko doluči da vam oduzme imovinu kako bi investirao na vašem zemljištu da li bi ste rekli da je to ok, investicija je privatna, vi ste nebitni? Naravno da tada ne bi ste ćutali. Razmislite koliko dana godišnje imate sneg u Beogradu, pa ona vaša košava, to i skijalište ne idu zajedno. Razmislite koliko bi koštalo to osnežavanje, pa onda promislite da li je u redu da se seku šume zbog skijališta na planinici koja nije pogodna za skijalište. Mada, moram da priznam, Beogradu nedostaje more, ne bi bilo loše da razmislite šta ćete da poplavite i kako da osolite vodu, jer je dobro i more da imate u blizini.

  3. SNS ĆE izgraditi novu i bolju Avalu nego što je ova sada. Kako vam to nije jasno. Vesic samo traži projekte u koje može debelo da se ugradi.

  4. Kritikovati da bi proces bio uspesniji znaci biti kreativan.
    Kritikovati zarad licnog

    1. Moze li se izgradnja ski-staze na planini visokoj 500 i kusur metara, na kojoj prirodnog snega ima 15-ak dana u godini, nazvati kreativnim procesom?

  5. Већ видим наслов: „Скијаш згазио мрмота док је завијао чоколадицу“.

  6. Ovi ne znaju više gde da peru te silne pare. Samo izmišljaju šta da upropaste, jer ni za sta ne pitaju stručnjake. Zato što ne pitaju, zato ne valja, jer ne može bivši pandur da bude pametniji od gradskog arhitekte.

    1. Niste u pravu da ne pitaju strucnjake! Pitaju strucnjake za pranje para.

  7. Naravno da će upropastiti sve, do balčaka. Tek će biti raspada sistema, ovi se još uvek samo zagrevaju. I niko ih neće zaustaviti. To nam je sudbina, nebeska Srbijo, a tako nam i treba. Uživajte.

  8. Skoro besmisleniju i ekolo[ki štetniju nakanu nisam čuo. Ovo spada u red projekata tipa „Hidroelektrana na Suvoj reci“. Isečiće šumu bez valjanog razloga. Unakaziće Avalu kao što su uradili sa Kopaonikom. Da smo u Ledenom dobu ili da je Avala kao Vitoša u Bugarskoj u blizini Sofije pa da ima nekakvog smisla. Ovako to su bačene pare.

    1. Ne znam, Vladimire, gde živiš, ali Avala je baš u blizini Beograda, možda je još bliđe BG od Vitoše -Sofiji. Zar to nisi znao? Sve te mućke sa ski stazom, „bljuvačima“ veštačkog snega, sečom šume, uspinjačom itd. se ustvari svode na jedno- da neko iz porodice AV ili šire „porodice“ esenesovaca mazne debele provizije. Kao i kod BG na vodi, i bezbroj dugih prodaja i poklanjanja strancima srpskih resursa. A možda bi uz ski stazu, kao na Kopu, sagradili i neku hotelčinu? Baš njih briga i za prirodu i za narod i za ekologiju- a sigurno znaju da neki ski tereni u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj ukidaju uređaje za veštački sneg jer su se pokazali kao veoma štetni- troše i previše struje i još više vode koja postaje dragocena -baš u brdskim predlima! Ukratko- prihodi od ski-pasa više ne pokrivaju troškove eksploatacije!

  9. Zašto bi, zaboga,pored svih planina koje Srbija neko pravio veštački sneg ko da su iz arapskih Emirata ili tome sličnom.

  10. ne znaju šta će sa „gondolom“ pa se dosetili da presele radove na Avalu : )

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.