NDMBGD: Bukom protiv diktature na planirani dan izbora 1Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane da u nedelju, pet minuta nakon aplauza podrške, sa svojih prozora i balkona puštajući muziku ili duvajući u pištaljke ili trube pokažu da odbijaju da budu „podanici u diktaturi u koju nas uvlači kriminalna politička elita“.

„Napravite buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način i poručimo da ćemo se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju“, saopštila je ta inicijativa.

Ta inicijativa je podsetila da je u nedelju, 26. aprila, trebalo da budu održani izbori za koje su naveli da „se rezultat unapred znao“.

„Vanredno stanje i globalna kriza kovid 19, učinili su stvari očiglednim. Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila je predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci“, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da su na kraju svi mogli da vide da u Srbiji sve zavisi od odluke jednog čoveka, koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija.

„Posledice ovakvog otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana. Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu“, navela je inicijativa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari