Ne davimo Beograd: Sačekali da prođu izbori da bi nastavili seču šume Duboko kod Obrenovca 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je danas „Srbijašume“ da prestanu da seku šumu Duboko kod Obrenovca i da pozitivno odgovore na peticiju građana da se ona sačuva.

U saopštenju podsećaju da su građani i lokalna grupa Ne davimo Beograd iz Obrenovca tražili da se ova višedecenijska šuma sačuva kroz nezavisnu analizu i procenu zdravstenog stanja stabala.

„Od Javnog preduzeća Srbijašume zahtevano je ozbiljnije održavanje šume kroz brigu o kolskom prilazu šumi, tehničko održavanje rampi, uređenje staza, postavku klupi, kontrolu bespravne seče i na sve druge načine koji su propisani zakonom. Ovom javnom preduzeću ukazano je i na divlje deponije, zahtevana je obnova starih hrastova i sadnja novih mladica bagrema“, naveo je pokret Ne davimo Beograd.

Iako je veliki broj građana potpisao peticiju, a održano je i nekoliko komšijskih sastanaka na kojima je jasno pokazana potreba da se ova šuma sačuva, gradska vlast je, kako navode, „nastavila svoju štetnu praksu i seču šume Duboko svega nekoliko dana nakon održanih izbora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari