Nemački istoričar: Kalkulisana provokacija Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. Iznuđena a ne „kalkulisana“, samo nesrećni mediji pod kontrolom i nosioci visokih funkcija moraju glumatati ludilo u spinovanju koje je na delu, ali ne može se sve rešiti time, ili bar ne predugo…

  2. Ovo bi trebali pročitati u Srbiji i Hrvatskoj i nadam se nešto bi naučili

  3. Pa Vučić je pametan i zna što mu je namera bila i zna kako se najavljuje poseta drugoj zemlji itd.itd.Nego, – SKRETANJE PAZNJE OD PADA AVIONA SA SRPSKIM „TOVAROM“ tj. Naoružanjem koje će tek izaći na videlo.Setite se oca Nebojša Stefanović iz Valjevske oruzarnice……
    Isto stanje drugo pakovanje….
    Dakle, nije u pitanju Jasenovac,

  4. Mislim da je pitanje zasto se ne dopusta da predsenik Srbije posjeti zvanicno Jasenovac.
    Ako je vjerovati predsedniku, a za to postoje i dokazi, dva puta je trazeno zvanicno da predsenik poseti Jasnovac, oba puta je odbijen. Treci put je odlucio na privatnu posetu, i to je odbijeno.
    E sad ako je to normalno, onda nista ?

  5. U monetu kada ovaj kaže da je Oluja bila ofanziva hrvatske vojske na područja koja su bili okupirali, dakle okupirali Srbi, prestaje svako dalje interesovanje za ostatak teksta. Gubljenje vremena. Inače i Danas i N1 iako jedini normalni mediji u Srbiji nepogrešivo uspevaju da nađu ovake „sagovornike“. Kako to? Pobogu ljudi, nije dovoljno da neko nešto kaže protiv Vučića pa da to bude vredno objavljivanja. Čovek je napisao „…masovno nasilje ustaša…“, nasilje? Nasilje? Nasilje? Ovo je ono što se kategoriše kao revizionizam ali ipak je našao mesto kod vas. Kako? Šta ga je kvalifikovalo? Vodeći svetski istraživač NDH? Pa vi niste normalni, kakva glupost za izgovoriti. Kao NDH nije istražena pa treba ponovo? Zašto dopuštate da se na vašem portalu zastupa hrvatski narativ? Zašto to radite? I onda pizdite kad vas počnu nazivati ustašama.

  6. Ma svima je jasno da je to dimna zavjesa i skretanje pozornosti s drugih stvari koje se događaju u Srbiji. No Vučić je tu u win-win situaciji. Kad ga u Hrvatskoj „napadaju“ kod vas je heroj, a kad ga u nečem (rijetko) i pohvale onda je on „nositelj dijaloga“. Teško je njemu „na Hrvatskoj“ izgubiti poene. No, srećom, ni Hrvatska ništa niti gubi niti dobiva s njim, jer se zna tko je bio i što je ostao. Riječi su jeftine. Podaci o ubijenim, nestalim i logirima na tlu Srbije su jedina gesta pomirenja, a nju nećemo dočekati dok je Vučića i onih koji ga biraju.

  7. Gospodine Srbi nisu okupirali nego su tu vjekovima zivjeli.Prvo se dobro informisite pa onda mozete da komentarisete

  8. ,,bliži se godišnjica hrvatske ofanzive Oluje 1995. na područja koja su bili okupirali Srbi.“ kako okupiraš područje na kojem vekovima živiš? Zašto to niste pitali Gospodina da nam razjasni?

  9. Kako su lepo pređana ova pitanja za ovog nemca. Bravo! Danas uvek mora da piše protiv SRBIJE i vlasti

  10. Kako misli da su Srbi okupirali deo Hrvatske? Oni su tamo ziveli vekovima. Da je rekao deo Hrvatske koji su kontrolisali srpski pobunjenici pa da i razumem.
    Da li bi cuveni istoricar tako ustvrdio i da su Kosovo okupirali Albanci?

  11. Aman više ljudi sa padom tog aviona. Nije prvi put da je pao neki avion. Šta ima Vučić svemoćni sa tim?! Idemo dalje. Ukrajina neka istražuje.

  12. Koliko ja znam srbi nisu tamo nista okupirali nego su ziveli! Gde nalazite ove sagovornike? Ovaj nas lazov i ne zna nista drugo nego da laze!

  13. Veoma je cudno da je po grckim izvestacima avion pao, odnosno otkazali motori i desila se eksplozija iznad Svete Gore.. Tovar namenjen ubijanju rusa eksplodirao iznad jednog od najvecih svetilista pravoslavnog sveta.. Slucajnost, ili sile van moci pojimanja ljudske vrste?

  14. Najavljivao se on i ranije pa je dobijao odgovor da nije trenutak i tako svaki put pa na kraju nikad nije došao odgovarajući trenutak .

  15. Klasičan primer akademskog revizionozma, umivenog i u rukavicama.
    Jeste malo grubo ali ipak ilustrativno: jednog dana ćemo morati da se izvnjavamo što je plač dece iz Jasenovca ometao miran san stražara koji su imali smenu preko dana.

  16. Da. Srbi su okupirali Hrvatski teritorij onog dana kad su postavili balvane, proglasili SAO Krajinu i protjerali i pozatvarali Hrvate. Što vam nije jasno? (Niti su to, budimo realni, vaša „vekovna ognjišta“. Zna se kad i kako i u kojem bijegu ste se naselili u Hrvatsku Krajinu).

  17. Значи немци и хрвати се сложили око НДХ. Сада ће пучанство по цвеће.

  18. Kada se Putin aktivira i pocisti ove lazne prijatelje,pa onda ovi zapadnjaci kada otkace laznog prijatelja i vazala,ostace malinda kuka i naivni narod ce biti sazaljiv i ponovo ce brani sns bratiju pomesanu sa bivsim zutim kadrovima. Ako je Srbija samostalna drzava zasto ne smeni Mihajlovicku…ne sme,ne daju gazde

  19. P. S. Podstanar koji kod tebe živi 40 godina pa ti počne zaključavati vrata, postavljati ogradu na stepenište, mijenja ime na poštanskom sandučiću i tvrdi da je to sad sve njegovo, okupator je i otimač je tvoje imovine.

  20. Ovaj gospodin očigledno ne poznaje dovoljno Srbe i stanje u Srbiji. Osvrnuo bi se na jednu njegovu konstataciju. Akcija gospodina Vučića je u potpunosti uspela. Pa svaka njegova akcija je uvek u potpunosti uspešna. Sa stanovistva njegovih medija a takvih je 99 procenata u Srbiji sve njegove akcije su uspešne i ne samo to nego genijalne jer kako bozanstvo može da pogreši.

  21. Mene konacno zanima cije stavove nase novine zastupaju.Ovaj Nemac zastupa nemacki stav,i necete naci ni doktora nauka,ni profesora,ni seljaka da misli drugacije.Hrvata nema da kaze da je NDH genocidna drzava.Koji je nas motiv da podrzavamo genod nad nasim narodom.Poseta je najavljena,polaze se venac na samo jedno stratisteod mnogih Hrvatskih,od Beograda do Italije.

  22. Pa nisu Srbi ubijani samo u Jasenovcu, kompletna NDH je bila „killing fields“.To je jedna od komunistickih manipulacija kao sto su isto naslovi knjiga Vladimira Dedijera 1) Proterivanje Srba sa Ognjista 2) Genocid Nad Muslimanima. Po Dedijeru Muslimani su bili vece zrtve od Srba.

  23. Dobra analiza gospodina Mirna..slažem se izuzev u delu da su Srbi okupirali delove Hrvatske. Kako neko ko vekovima živi na toj teritoriji može da okupira sam sebe?

  24. Jasenovac treba da bude pod jurisdikcijom Srbije, a Nemci da se drže po strani. Oni su im 3 puta dali nož u ruke!

  25. Бивши садашњи партнери се подржавају.

  26. Mlako delovanje EU je i dovelo do narastanja nacionalizma i ruske invazije.

  27. Dobar clanak, dobra analiza vuciceve provokacije.
    Nije iskljuceno da su dve partije na vlasti, HDZ u Hr i SNS u Srb, da bi popravile rejting, zajednicki dogovorile ovu akciju.

  28. Kakve veze ima Vucic sa padom aviona, nije Vucic bio u kontrolnom tornju.

  29. E deda, deda, lupaš ko Maksim po diviziji. Šta SNS-u treba da popravlja rejting u Srbiji? Izbori završeni na svim nivoima. SNS skoro 50% a Vučić skoro 70% i šta tu još ima da se popravlja. Možemo da pričamo da li je taj rezultat dobar za nas građane i Srbiju, ali njima za nekim popravkom ne treba ovakva bruka koju su Hrvati naneli sebi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.