Nemački list: Srbija naočigled EU postaje mostobran Kine

Ostavite komentar


    1. Naravno to je glupost, Kinezi niti su, niti to mogu biti srpski partneri u bilo čemu, pa i u pružanju medicinske pomoći. Cajt je trećerazredni nemački list poput Informera, pravi prijatelji ove zemlje su evropske zemlje iz geopolitičkih i milion drugih razloga, sve pomoći ostalih zemalja se ne mogu porediti s njihovom. Naravno pomoć pravih prijatelja biće pružena u pravo vreme, bez brige. Da i ovo da kažem da Kinezi, ili preciznije dobar deo kineske populacije i dalje misli da je Tito živ. Živ je Tito, umro nije.

      1. @Micko Ilic

        Sve veci deo nemacke populacije misli i da je Hitler ziv, umro nije…

      2. Unija je Srbiji oslala 14,5 000000 eu.Italiji,koja najviše uplaćuje ništa.Zašto manipulator to ne kaće?

    1. Samo ti njemu tepaj i verujemo ti kako ga ne voliš. Botovi skriveni, prikriveni, otvoreni, zatvoreni, tajni i javni ne morate se truditi da folirate znamo ko ste i kakva ste govna.

      1. Nisam bot ni sendvicar cak ni glasac ali je u ovom trenutku Vucic najsposobniji politicat i verujem da cemo posle ove krize uspeti da izadjemo bez vece stete.A koji bi danas politicar na nasoj sceni bio sposobniji od njega.

          1. Prijatelj je onaj ko ti se nađe u teškoćama , svojim delanjem to pokaže !
            Poštovanje , zahvalnost Kini , narodu Kine !
            To se ne zaboravlja !

        1. Pa tebi je u mozak udarila štrokorona pa takve baljezgarije prosipaš na komentatorluku.

          1. Ti si, zaista, retko glupa, sirova i nevaspitana pojava na ovom, kako reče, komentatorluku. Ili ti nedostaje najosnovnije domaće vaspitanje, ili potičeš iz familije koja radja, vaspitava i podiže takve ljudske nakarade. To vam je, čini mi se, u porodičnoj tradiciji?

          2. Koj’ si pa ti sad botulinko? Ko tebi trese kavez pa se javljaš i sav u znoju meni odgovaraš? Tvoje vaspitanje si ovde razotkrio u par reči, istina te ubode u prkno pa šta drugo da radiš nego da bljuješ i vređaš pravo srBski i patriJotski…samo napred nazadni botu…

        2. Od njega ima boljih koliko hoćeš, ali nikom neda da dodje do izražaja, boji se junačina.

      2. A vi pametniji predlozite nama boljeg i pametnijeg koga vi imate sa programom u ovoj situaciji da uradi bolje pa ce sva govna kako si nazvao narod Srbije glasatio za njega

  1. Eeeeee,! Sad kad se „zlatno doba“ obavije kineskom svilom!
    Srbija će „prvi put u njenoj istoriji“ postati „Raj na Zemlji“
    Kud plovi ovaj brod? “ Bela Lađa“ sa drugim „Režiserom“

    1. Hipokrizija politicara EU. Kad su zajedno svi su za EU, cim se razidju svako radio za svoju drzavu

    2. Celoj ovoj vlasnoj bandi je uzor taj lik Šojića iz jedne od debilnih Rtsovih serija. To su odgledali po desetak puta i studirali pomno tako da sada debili to sprovode u delo kada su se domaščali vlasti.

      1. Kakabiću, a šta misliš ko glumi onda Ozrena Soldatovića?Isti Djido,ljubi ga Kakabić.

        1. Buljiša svojim bulažnjenjem samo potvrđuješ ono što sam naveo u mom odgovoru na komentar. Budale poput Rake Radovića, onog Bidže, a sada Rističevića i Atlagića a to su u sustini loši glumci Šojića iz te serije mogu oduševljavati samo još veće budaletine poput tebe ljubišga.

    1. Koji srblji bre? I šta su to shvatili? Pa naš narod ne zna gde je šupalj dok se ne opipa, metaforički u političkom smislu. Ne veličaj glupost i zatucanost.

      1. U pravu ste. Samo zaboravili ste da sebi postavite pitanje, otkud 500.000 tih srećnika na granicama Srbije, i u Srbiji?! Zar ti dojučerašnji srećnici, koji su nas ubijali patettičnim pričama o svojoj velikoj sreći i bogatstvu, beže nazad u Srbiju? Zar ne mogu da se leče u tim svojim Eldoradima, nego navališe na ovu jadnu i, kako je najčešće zovu, „propalu Srbiju“?

  2. Opet frogs and grandmothers, lupetanje i zamajavanje predsedničko! Poznati su iznosi koje zemlje iz sveta daju Srbiji. Tri milijarde za poslednjih 15 godina dala je EU. Kina u Rusija zajedno nisu ni na desetini tog iznosa. To što bi predsednik voleo kineski politički model u Srbiji je druga priča i veze nema sa pomoći iz EU.

  3. Sto Srbija? A Grcka, koja je u EU, pa ima izuzetno jake privredne veze sa Kinom

  4. Da razjasnimo kineski policajci u Beogradu se zbog turista iz Kine, kojih u zadnje dve godine ima u velikom broju. To je više simboličan potez nego ozbiljna bezbednosna mera. Mnogo pre Beograda kineski policajci
    su patrolirali Parizom i Rimom iz istog razloga. Ne znam kako je to promaklo nemačkim novinarima. Ako izuzmemo dronove, Srbija nije nabavljala oružije iz Kine. A što se evropske solidarnosti tiče ona je umrla 2008-a kada je izbila svetska ekonomska kriza i kada su uglavnom nemački poverioci odbili da otpišu deo grčkog duga.

  5. EU je prioritet Srbije,nema sumnje.EU je u obojky tesko situaciji MORALA
    da Západní Balkan třetina kao deo Evropě koji zasluzuje ISTI tretman kao
    i sve článeček EU.To se zove SOLIDARNOST.Ponela se macehinski i sebi
    dno,kao kroz celu petstogodisnju istoriji.Ostavila nas je 500 godina kao
    zrtvu i “Ante muralis christianis”(predzidje hriscanstva).Ne iznenadjujmo
    se jer se istoriji PONAVLJA,doduse kao farsa.Potez Vucicev je u ovom trenu
    toku ISPRAVAN jer je u potanju OPSTANAK srpskog stanovnistva,svih nacija.PS.Ptotivnik sám Vucicevog rezima ali je ovaj put postupio ISPR
    AVNO.

  6. Epidemija je u Kini eskalirala u januaru a Vučić se maski i respiratora setio 10.marta i onds su mu naravno krivi drugi.

  7. To se desava kada EU odbija zemlje regiona, Srbija ne moze da ceka vecno, da slusa EU a ne dobija nista od iste.

  8. Die Zeit,je ugledni nedeljnik!-A AV biračima nema mesta u EU!

  9. Ne zaboravite da Kineske firme su dobile ogromne poslove u Srbiji kao sto je gradnja Autoputeva i drugih. Danas se nista ne poklanja, i to sto se poklanja je veoma malo od privrednog interesa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.