Nenad Rašić: Izbori na severu Kosova bili legalni, Srbi se koriste kao oruđe u briselskom dijalogu 1Nenad Rašić; foto (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BEŠEVIĆ/MO)

Kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić rekao je da su izbori na severu Kosova bili legalni, a da je neučešće Srba u njima pokazatelj da se interesi srpske zajednice koriste kao oruđe za političke bitke između Kosova i Srbije, prenela je Ekonomija onlajn.

Rašić je rekao da je veoma zadovoljan što su izbori prošli bez incidenata, iako ne smatra da su bili „savršeno rešenje“ u ovim okolnostima.

S druge strane, moramo razumeti da zakoni određuju kako se i na koliko održavaju izbori. Poštujem to, jer moramo poštovati zakone. Nažalost, još jednom smo videli uticaj, koji je obično grub, političke partije koja predstavlja predsednika Aleksandra Vučića, kazao Rašić.

Prema njegovim rečima, ovakav sled događaja je dokaz da se Srbi koriste kao oruđe u briselskom dijalogu.

Ovo je dokaz da ćemo imati rukovodstvo koje nije u interesu srpske zajednice, ni na jugu ni na severu, ali ima interese tamo gde se Srbi sa Kosova koriste kao oruđe, u političkoj bici koja će nastaviti 2. maja u Briselu, rekao je Rašić, koji tvrdi da kosovski Srbi nemaju odgovarajuću zastupljenost u briselskom dijalogu.

On je istakao da će 2. maja u Briselu biti reči o predlogu Nacrta statuta ZSO i da očekuje da će kosovska strana biti „inovativna i konstruktivna“.

Rašić je izjavu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića da „srpski narod neće dozvoliti nekom da vlada sa dva odsto“ nazvao opasnom.

Ta izjava je opasna i molim ih da se uzdrže od izjava koje građane direktno ili indirektno ohranruju da stvaraju prepreke za preuzimanje vlasti. U ovom slučaju, verovatno možete reći da nema legitimiteta, ali tu ima legaliteta, rekao je Rašić, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari