Nestorovićev pokret još uvek razmatra učešće na izborima 2. juna, uprkos proglašenim listama 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Pokret „MI – Snaga naroda profesor Dr Branimir Nestorović“ još uvek razmatra učešće na izborima zakazanim za 2. jun, zato što je izborni proces pretvoren u cirkus, navodi se u njihovom saopštenju. Navodi se i da su izuzetno nezadovoljni tekućim izbornim procesom u Srbiji, dominacijom stranaka na vlasti i ponašanjem prozapadne opozicije.

„Najpre smo generalno nezadovoljni medijskom dominacijom stranaka na vlasti, posredstvom lika i aktivnosti predsednika Srbije. Nezadovoljni smo i neravnopravnim pristupom notarima i overiteljima, opet u korist vladajućih stranaka i od vlasti odabranih izbornih lista. Nezadovoljni smo i pristupom javnim prostorijama za potrebe kampanje“, piše u saopštenju.

Nezadovoljni su, kažu, i delovanjem prozapadne opozicije i njihovim konstantnim prizivanjem stranog faktora, što ne samo da ugrožava ono malo preostalog suvereniteta zemlje već veštački nabija „patriotski“ rejting vlasti, iako je i ona sama u mnogo čemu zavisna od spoljnog faktora.

„Nezadovoljni smo i konstantnim pretnjama bojkotom, zato što su se bojkoti dosad pokazali neuspešnim i zato što praktično prizivaju ulični scenario i zapadno uplitanje u naš politički život. Najzad, nezadovoljni smo delovanjem i vlasti i prozapadne opozicije kada je reč o njihovim nagodbama koje su rezultirale u raspisivanju lokalnih izbora za 2. juni. Pravila su promenjena usred izbornog procesa; drastično su skraćeni rokovi za prikupljanje potpisa; mnogima je, putem užurbanih izmena zakona, uskraćeno biračko pravo; kriterijumi za proglašavanje izbornih listi očigledno nisu bili jedinstveni“, stoji u saopštenju.

Zbog svega navedenog, iako su im proglašene izborne liste na nekoliko mesta, uključujući i u Beogradu, još uvek razmatraju učešće na izborima zakazanim za 2. jun.

„Javnost će blagovremeno biti obaveštena o našoj konačnoj odluci“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari