Lutovac članovima GO u Beogradu: Želite li da budete DS ili ukras u Vučićevom parlamentu

Ostavite komentar


  1. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Zahvaljujuci ovakoj polititici DS, podelama, svadjama i ostalim glupostima, mi sad trpimo teror ove vlasti i ovog jada od predsednika. Svi mi koji smo godinama glasali za DS, sad necemo glasati. Osvestite se.

    1. Niste glasali i nećete još četri godine, eto šta uradi Milov insajder Lutovac. Uništi sve što su decenijama stvarali Pekić, Aleksandar Saša Petrović, Mićunović i Đinđić.
      Novoj DS će taj period biti dovoljan da se kao feniks uzdigne iz pepela a Lutovac će u avgustu izgubiti svog mentora i nalgodavca.

      1. Aleksandar Saša Petrović se prvi odvojio, sa Čavoškom i Nikolom Miloševićem formirao Srpsku liberalnu stranku-
        Mićunović je napustio stranku i formirao Demokratski centaar sa Desimirom Tošićem, Slobodanom Vučkovićem kad je izgubio od Đinđića. Vratio se u DS kad je Đinđić ubijen.
        Boris Tadić je napustio DS i najavio drugi film, formirao SDS.
        Lečić bio uz Đinđića (ministar?!), pa LDP, DHSS, opet DS.
        Da zaključim, sve su ovo neki bivši funkcioneri (zaboravih Milosavljevića, Šumarca, Šutanovca..). Građani hoće novu, poštenu DS (bio slogan DS), a ne one koji su se obogatili i zbog kojih su izgubili 2012!

      2. Ne lupaj smorio si svojim lupetanjem. Gledaj iz Bgd-a kako tvoj sef predaje KiM i uzivaj. Ostavi ove ljude sami da resavaju svoje probleme.

        1. Naprotiv, nije Miodrag iz Peci smorio komentarom. Pritom, ako ste iz njegovog komentara zakljucili da je avov bot, onda to vise govori o vama. Nije tesko cutati.

          1. Oni koji prate moje koetare zauju da sam bio i ostao uz SPO jednu od stranaka sa najviše frakcija pored DS. Smatram da DS može da bude jedina partija koja će biti konkurencije Naprednjaci a – druge nema. Ali Bojkotom ništa neće uspeti.

    2. Isti su, samo ih fotelja zanima, da se ne lažemo više, a što se Vučića tiče, pa može mu se, tako su radili i ovi, a kad se ode sa vlasti onda se i stranka cepa. Tako će i SNS, i sve druge stranke koje vladaju i kad padnu sa vlasti. Vučić je bar nešto izgradio, ovi ništa, sem graničnih prelaza na Jarinju i Brnjaku, a koje Vučić sad, tako čjubomorno čuva. Treba zabraniti da u Srbiji postoje više od tri stranke, a poslanicima ukinuti plate i benificije, sve, sem putnih troškova, pa ko voli Srbiju nek izvoli u Skupštinu, a ne kao Šešelj i Živković, iz Skupštine u penziju.

      1. Ljubisa , zaboravio si deviznu stednju , koju su zuti vratili ,sto je pokrao Vucic dok je sa Milosevicem vladao , devedesetih .

        1. Dragane, nisam ja Vučićev advokat, ali seti se ko je sve trčao kod Miloševića na kanabe. Svi do jednog, svi su se utrkivali koji će prvi da dotrči, i nije fer krivuti samo Vučića. Dakle, svaka politička partija je uzimala svoj deo kolača.

      2. Mnogo si naivan. Poslanicke plate su realno nikakve (100 000 din). Niko ne ide u poslanike zbog plate, nego zbog toga sto trgovinom uticaja moze da zaradi milione. Eventualnim ukidanjem plata bi im samo dao dodatni alibi za to. Pojma nemate o politici, a mesate se u politiku rukama i nogama, zato nam i ide ovako.

  2. Puna podrška DS-u i Lutovcu, a pučistima na čelu sa baba Vidom želim dobro zdravlje i ujedinjenje sa PUPSom.

    1. Izvorni pucisti su milosavljevic, balsa, ciric, videnovic, sutanovac i ostale kenJe.

    2. komentar vam je pravi iz aviona se vidi da je baba vidi šutanovcu i ostalima žal za funkcijama

  3. Tadica treba da je sramota! Veci je unistitelj Demokratske straneke od uslaova koje je stvorio Vucic. Kriju se iza Vide Ognjenovic (1941).

  4. Smesni skupe,obavezno pozovite i Cedu i Comicku onda ce svi karijeristi biti na okupu.Kakva crna ideologija vama su bitni samo poslanicki mandati.Podrska Lutovcu.

  5. „Tadić ukazao da je u DS bilo sporova, ali da su oni rešavani na demokratski način.“ – verovatno misli na sebe i na njegovo „demokratsko“ napuštanje Demokratske stranke koju bi izgleda nanovo u svojoj službi – čovek bez principa – nanovo bi da uspostavi svoje principe. @DS ve’a od Srbije@ / kakva demagogija i glupost.

    1. Razrušili ste sve u razrušenoj Srbiji, sada je preostalo da srušite još sami sebe i sve onako demokratski.

  6. Boris Tadić— Osoba koja je rasturila DS koja i dana danas ne miruje i hoće da rasturi DS poziva na ujedinjenje. Gospodo vi ste otpadak DS. Pridružite se Ćomočki i glumite opoziciju! Čoveće ja nikad nisam mogao da Borisa smislim iako sam član DS od osnivanja zapravo sam osnivač u svom gradu!

  7. Clanstvo je izabralo Lutovca. Sad Kena i Balsa pljunu u lice clanovima, kao da se nada rec ne broji. Samo oni su bitni.
    Nece da moze.

  8. Da li se sećate filma „Rebeka“ Alfreda Hićkoka? Sa Lorensom Olivijeom i Džoan Fontejn? Sećate li se možda lika kućepaziteljke, gospođe Denvers? Ne liči li vam na Vidu Ognjenović! Veoma liči! Uplašim se svaki put kada na to pomislim!

    1. Vidim ja, poznata mi žena odnekud… Filmadžijo, hvala za podsećanje!

    2. Vi niste glasač DS, diskriminišete ljude po godinama, izgledu….jadno.

      1. Salonsko-umetničko-elitistička vizija Vide Ognjenović je pogodnija za Dom Lordova u V.Britaniji nego za Srbiju.
        Ona se dokazala u svojoj branši, ali je njena branša fikcija.
        Direktno presadjivanje zapadnog oblika demokratije na Srbiju može da osmisli i zastupa samo neko kome je fikcija bliža od realnosti.
        A čini mi se da je DS sada potrebnija realnost.

  9. I Danas i Kurir su novine, ali bi samo neupućenom ili zlonamernom palo na pamet da ih stavlja u isti tekst.
    Sa druge strane, možda bi čitaoce Danasa zanimalo koliko su novca od države dobile Aja Jung i Vida Ognjenović za festivale koje organizuju. Ipak su to pare svih građana Srbije.

    1. Baba Vida da ide u penziju. Dosta je tih penzionera u politici. A tek Tadić!

  10. Vidimo ovde neki pojedinci pozdravljaju stisnutom pesnicom a drugi pojedinci ispruzenim dlanom. Cvrstorukaski i crnokosuljaski instinkti, a ovamo sami sebi laskaju ‘demokrate’… I sad ne mogu da se sloze pa nas smaraju tu. Ma idi begaj…

  11. Šta tu traži Tadić? Imao je šansu koju nije iskoristio, a točak istorije vratio za dvadeset godina, tako da smo danas tu gde jesmo. Vreme je da se pokupi.

  12. Od uvek sam mrzeo DS, za razliku od DSS-a. I kao neko ko je uvek bio protiv te stranke, mogu da kažem da je jedini koji mi se sviđa, upravo Lutovac. Čovek je pristojan, smiren, kulturan… Nikada ga nisam video nepristojnog. Gospodin čovek, za razliku od ovih koji bi da uskoče u fotelju presednika. Ako bih ikada glasao za DS, to bi bilo zbog Lutovca koji nije samo pristojan, već i vodi dobru politiku a drži i reč koju je dao.

    1. Kao Koštunica. Naravno da ti se sviđa.

      I Koštunica je bio “ fin,pristojan, uglađen“ dok je zabijao klipove u točkove Đinđiću , DS i Srbiji..

      1. Da nije bilo toga Kočtunice nikada ni Đinđić ni ovi današnji ne bi bili na vlasti jer ih narod nikada nije voleo, sada se vidi ko je DS.

  13. „Pučisti“ kažu da je kod njih bilo prisutno 197. „Šapčani“ da je kod njih bilo 196.
    Ako je tačno ovo što Milivojević kaže, da GO ima 368 članova, to znači da neko od ovih laže. 196+197=

  14. „Pučisti“ kažu da je kod njih bilo prisutno 197 (kažu, neki učestvovali i preko „Zoom“ aplikacije). „Šapčani“ da je kod njih bilo 196.
    Ako je tačno ovo što Milivojević kaže, da GO ima 368 članova, to znači da neko od ovih laže. 196+197=393.
    Ovako na neviđeno, tipujem da pučisti lažu. A on onog „ujedinjenja“ kako su ga oni zamislili – nema ništa. Zelenović je već podržao Lutovca i rekao da za njega postoji samo jedna DS. A „ujedinjenje“ sa Tadićem… stvarno… za njega je pitanje da li bi uspeo da pobedi i na izborima za predsednika kućnog saveta.
    Inače, ukoliko se neko pita šta Vidi Ognjenović treba sve ovo – nedavno je dobila ne baš male pare na državnom konkursu. Valja opravdati…

  15. Normalnom čoveku se stomak prevrće od ovakve „demokratije“. Ne znam ko je u pravu, ne znam koji je ključni problem, ali znam ko od ovog profitira. Nikada u životu nisam glasao za DS, jer nije stranka kontinuiteta, stabilnog političkog programa, već stranka sa stavovima od danas do sutra. A i slepac može videti koje krilo krije karijeriste, kojima je samo bitno parče vlasti i lična promocija i prosperitet.

  16. Koliko covek mora da bude pokvaren pa da dovede stranku na 2 posto i to mu je malo, hteo bi jos da se pita. Razumem Tadica, obrukao se za medalju ali vidi sebe i dalje na nekom visokom mestu ali, pitam se sta ovo treba Vidi Ognjenovic iSumarcu. Pa nije Lutovac preuzeo stranku na vlasti pa da se bune ,DS skoro da nije postojala i jos je u problemu do guse. DS mora da se kroz SzS konsoliduje i da stane na celo borbe protiv Vucica, to moze samo DS i samo u njoj medjunarodna zajednica vidi nekog ko moze da zameni (naravno u koaliciji) ovu autokratiju

    1. A otkud ti znas da medjunarodna zajednica bas samo u DS vidi stranku koja mora da dodje na vlast?

  17. Zoran Lutovac ne uliva poverenje da bude na celu DS-a pa zato moji prijatelji i ja podrzavamo sednicu Glavnog odbora stranke u Domu omladine u Beogradu i potpisivanje ugovora o ujedinjenju sa ZZS i SDS jer ce stranka biti daleko jaca, na cijem celu nikako ne bismo zeleli Zorana Lutovca koji se nije snasao na celu DS-a i istu je u pravom smislu degradirao svojom nesposobnoscu.

  18. Kako je moguće da ljudi koji su srozali stranku sa najlošijim rezultatima na svim izborima u njenoj istoriji sada pričaju o snazi,jedinstvi,novim momentima?Trebalo je da plate političku cenu poraza,a ne da formiraju drugu stranku,da bi sada dolazili kao spasioci,ili ostajali u stranci na lagodnim položajima koja sada treba da izgube?Mlado vino u nove mešine.

  19. Sto pre Sutanovcu postane jasno da bez jednog Obradovica u njegovoj politickoj fascikli, nema ‘ujedinjene buducnosti’ DSa, to cemo se manje baviti njihovom demagogijom i egomanijackim, unutarstranackim prepucavanjima, … a vise time kako da Cipuljickog Cobanina posaljemo nazad u bosanska brda medju njegove ovce, …

  20. Ne valja statutarna komisija, ne valja beogradski odbor, ne valjaju dve omladinske organizacije, ne valja sekretar i radna zajeednica, ne valja pola opštinskih odbora po zemlji, možda sam nekoga zaboravila – a valjaLutovac i Rakićka, neće biti da je tako. I zašto predsednik više meseci na saziva Skupštinu, i zar mu nije stalo da razgovara sa ovia koji se bune, da ih čuje, da ne dozvoli ovoliku bruku oko naše najvažnije demokratske stranke

  21. Dakle Tadic ne cita Danas ili nije shvatio (sto nije nikakvo cudo) tekst Nebojse Milenkovica od pre 2 nedelje! Kakav nastrani tip! Ima sada 10 godina kako je Djelic, tadasnji ministar nauke (!) sazvao srpske istrazivace u Sava centar gde je i Tadic govorio (kao predsednik), a ja i danas pocrvenim od stifda kada se stim budalastina koje je tada izgovorio. Izmedju ostalog, kako je Markuze upro na njega prstom i rekao ocu mu: na njemu je da menja svet. A onda je objasnio da od tada osece odgovornost…. Tadicu, i Nikolic i kako se zvase onaj iz Haga ispadose gospoda za tebe! Gusis nas! Skloni se! Bezi! Nestani (zajedno sa prepotopskom Vidom)

  22. Nema DS-u napred, dok se ne napravi sanitarni otklon od ljudi koji su sprovodili „Sanitarni otklon“ po nalogu Kostunice. I naravno, distanca od tih ljudi treba da postoji cak i ako su van DS-a. To je prva tacka, od koje je zapocelo unistenje DSa, kao partije. A da ne pominjemo otklon od DS-ove politike koja je bila prepoznatljiva po svom prozapadnjastvu. Danas je to sigurna kuca za sve rusofile i evroskeptike.

  23. Ovi ‘izbori’ proizveli su i jednu kolateralnu korist: odvojili su zito i kukolj u DS-u.
    Bio sam clanom stranke i pre nego sto je zvanicno upisana u registar mup-a i sasvim sam uveren da bi i sam Z.Djindjic zastupao stavove koje danas sprovodi Z.Lutovac kao sto bi sa Cedomirom Jovanovicem prekinuo svaki odnos.
    Neshvatljiva su mi merila znacajnog broja ‘demokrata’ po kojima su im bili blizi Vucic i Nikolic (2007. kada su im pomogli u osnivanju SNS) od Kostunice, kao sto im je danas blizi Vucic od Dveri???
    To je politika Cedomira Jovanovica, a ne politika Z.Djindjica, pa koliko god se pateticno pozivali na ovog drugog i koliko god se puta slikali pored Djindjicevih postera!

  24. Tesko je sada reci nesto pametno…DS je zaglavila u unutrasnjim raspravama da ne kazem svadjama… stranka je gresila na sve moguce nacine…npr:Vesic je pisao statut i sam kaze da je bio desna ruka Djindjica…dalje g.Jovanovic,g.Cavoski i ini da ih ne spominjem pojedinacno nisu trebali da budu clanovi DS-a…kruna je bio dolazak Tadica…on je pristao na pomirenje sa SPS-om…izjednacio bolove obe stranke…nasao Homena koji je bio zaduzen za trazenje groba Draze Mihajloviva…tu je bila i g.Trivan sada perjanica SNS sa g.Vesicem…da ne duzom ovo je vasar tastine i neskrivena zelja za vlascu svih clanova glavnog odbora…kako god DS treba podmladjivanje!

Ostavite komentar


Politika

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika 10

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika

Iako je najavljivana za kraj februara, sredinu marta, pa za početak aprila, novu vladu, Srbija će dobiti tek za prvomsjake praznike, i to nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za formiranje izvršne vlsti. Sagovornici Danasa ocenjuju da su razlozi za ovakvo prolongiranje kontituisanja vlade višestruki, da to govori o nestabilnosti u zemlji, da postoji ogromno neslaganje unutar Srpske napredne stranke, ali i da je najvažnije to što Aleksandar Vučić uživa u tome da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana, uprkos tome što se još 17 decembra znalo da SNS ima većinu za formiranje vlade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.