Nikodijević razgovarao sa zvaničnikom Venecuele o sporazumu između Karakasa i Beograda 1Nikola Nikodijević Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i ministar spoljnih poslova Venecuele Ivan Hil Pinta razgovarali su danas o potpisivanju sporazuma između Karakasa i Beograda, preneo je Beoinfo.

Nikodijević je naveo da će u Beogradu biti postavljena bista Simona Bolivara i da će odluka o tome biti doneta krajem septembra na sednici Skupštine grada, dodavši da će bista Nikole Tesle biti postavljena u Karakasu.

Pinta je, podsetivši da Srbija i Venecuela neguju diplomatske odnose više od 140 godina, rekao da žele da se Beograd i Karakas pobratime.

„Osim podizanja spomenika Bolivaru i Tesli, namera nam je i razmena u kulturnom i naučno-tehnološkom planu i uopšte u oblasti upravljanja gradom“, kazao je Pinta i dodoa da Venecuela radi intenzivno na uspostavljanju stalne, stabilne i intenzivne saradnje sa Srbijom.

On je dodao da su nedavno potpisanim sporazumom ukinute vize za građane dve zemlje, te da će se insistirati na uspostavljanju direktnog leta između dva glavna grada, što bi dodatno unapredilo saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari