Nikola Ristić: Posle praznika animiraćemo i građane van Beograda 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Aktivista neformalne grupe „Borba“ Nikola Ristić najavio je danas da će posle praznika ta grupa, koja stoji iza višečasovnih blokada u Beogradu zbog navodne izborne krađe, krenuti „po lokalu“, van glavnog grada, kako bi animirala i ostale građane Srbije.

U izjavi agenciji Beta, Ristić nije hteo da precizira koje su akcije planirali za period posle praznika „kako ne bi bili sabotirani“.

Aktivista Ivan Bjelić najavio je da će se današnjoj blokadi Ulice kneza Miloša u centru Beograda pridružiti predstavnici ekoloških i drugih nevladinih organizacija iz cele Srbije.

„Neću precizirati odakle dolaze, da njihova bezbednost ne bi bila ugrožena“, rekao je Bjelić.

Ulica kneza Miloša zatvorena je za saobraćaj, a aktivisti su ranije najavili da će blokada biti celodnevna, sve do sutra u 12 časova.

Okupljeni nose transparente sa natpisima „Čitav plen da skupe, neće moći da nas kupe“, „Puštaj studente“, „Uzeo nam je dostojanstvo“ i povremeno uzvikuju „Lopovi“, „Ko je ukrao glasove“ a na raskrsnici Birčaninove i Ulice kneza Miloša postavili su šator.

Učesnici blokade najavili su da će propuštati vozila Hitne pomoći, a na skupu su prisutni i lideri Ekološkog ustanka i Demokratske stranke, Aleksandar Jovanović Ćuta i Zoran Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari