Nikolić sam ulazi u trku na Sretenje?

*U slučaju Nikolićevog samostalnog nastupa neminovan raskol u SNS
Predsednik Srbije namerava da objavi kandidaturu bez obzira na podršku Vučića, tvrde izvori Danasa

Ostavite komentar


  1. Posten covek, domacin kome je Srbija u dusi zasluzuje da predstavlja ovaj narod. Nema vezesto je neskolovan, bez manira i kucnog odgoja i sa low level IQ.

  2. Toma je jedini predsednik SVIH gradjana kojeg smo imali. U prvom mandatu je delovao iskljucivo u okvirima svojih ovlascenja, nije se bavio kadriranjem, niti se uplitao u rad vlade. A nije ni lobirao za stranku koja ga je predlozila. A za sve ostale kandidate se nista od navedenog ne bi moglo reci.

  3. Svaka cast Nikolicu ako se kandiduje nezavisno od Vucica. To ce omoguciti veliki doprinos demokraticnosti predstojecih izbora. Da se zna ko je uzdigao SNS za koji smo glasali. I jos nesto: neka izbori budu fer i posteni pa kog god da pobedi da ga postujemo svi.

  4. На политичкој сцени Републике Србије не постоји бољи кандидат за председника, без обзира шта ми лично мислили о њему. Његов највећи квалитет је у томе што је сагледао историјске догађаје из 19. и 20. века на објективан начин и мада му недостаје тачан приступ према Српским комунистима, они ће га сигурно подржати на изборима. То све не захтева да се према другим кандидатима односимо "српски", са пљувањем и увредама које Србима у политичком животу никада нису недостајале.

  5. Tomo, zgrabi još neko putovanje, …npr. Kina, Kuba , … pa povedi svitu sa sobom, … po principu ““sad““ pa ko zna kad““““.

  6. President Nikolic je jedan od retkih koji zasluzuje jos jedan mandat izlezavanja na
    udobnom predsednickom kaucu. Potreban mu je jos jedan mandat da bi izlecio reumu koju je navukao kada je onomad patriotski lezao na vlaznom ksiroporu.
    Ko bude protiv Tome-diplome jos jednog mandata /moze i treci-covek je jos drzec/ bice proglasen za drzavnog neprijatelja i imace za vratom citavu SNS garnituru
    zajedno sa Vuckom-potrckom.

  7. Oh, pa da li to znaci da ce Vucko da podrzi Jeremica Vuka, kao sto smo neki i mislili? Sta je srpski autokrata ako nema svog omiljenog opozicionara, kako se to nekad govoraše. Zato ce tu da usledi jedan backfire i da konacno pobedi razum.

  8. Vučić je u VELIKOM problemu.
    Ima dve mogućnost – da se lično kandiduje za predsednika ili da podrži Nikolića. Pa, krenimo redom…
    1. Da se lično kandiduje za predsednika?
    – Po drugi put bi postao oce-ubica (prvi put je bilo sa Šešeljom)
    – Moralno (možda i pravno – mada, za moral nije mu problem) bi trebao da podnese ostavku na aktuelnu poziciju premijera i prepusti je drugom.
    – A šta će se desiti ako ne pobedi? – izgubiće vlast premijera a nije dobio vlast predsednika?
    – A šta će se desiti ako pobedi? – moralno (možda i pravno) bi trebao da podnese ostavku na mesto predsednika stranke, što praktično znači da će ostaviti stranku drugome.
    2. Da podrži Nikolića?
    – Deluje da Nikolić ima još manjupodršku u narodu, što će se odraziti na gubitak izbora.
    – Ako Nikolić ne dobije izbore – Vučić će izgubiti i vladu i vlast u skupštini, jer se u bližoj istoriji pokazalo da predsednik može vrlo lako da diktira formiranje vlade.
    – Da Nikolićponovo dobije izbore – teško, jer je i poslednje dobio samo zahvaljujući tome što je Tadić dojadio narodu.
    Sve u svemu, Vučiću se dešava pad – nikako rast. O SNS stranci i da ne govorimo. Tako da je velika verovatnoća da njihovo doba sa ovim izborima završi. Eventualno na sledećim, pošto narod ima krako sećanje i kasno paljenje.
    Sa druge strane, njegovi politički oci ništa nemaju bolju poziciju. Tomislav Nikolić, kao što vidimo, nema neku šansu dalje u politici, a zavisi i od akcija i odluka svog političkog sina Vučića. Šešelj takođe igra igru svog političkog sina. Sva trojica su dosegli period poluraspada.

  9. И поред Др титуле осао је сељак!-Нема прикладнијег кандидата!

  10. oceubistvo, stari srpski obicaj,Toma Seselja, Vucic Tomu..E, sad samo Vule da odabere, ako se kandiduje za predsednika, kome prepustiti stranku…a, tu dolaze sposobna ali ne voljena Mihajlovicka, nesposobni i nista manje voljeni potpresednici SNS…dilema ogromna…Nikolic kao kandidat-samo odlaganje agonije, i urusavanja SNS, jer gedza ovo blacenje od strane politickog sina, ne bi smeo oprostiti..Pohlepa, otimanje sto veceg parceta za sebe, glavni pokretac ove seljoberske nevidjene sekte.

  11. Stvarno bi bila prava steta da ovako dobrog, postenog ineteligentnog i pismenog coveka ponovo ne izaberemo za predsednika!
    Ha, ha, ha….

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 7

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.