Niška opozicija: Skandal je nastup Zorice Brunclik na dočeku Nove godine 1V. Torovic

Predstavnici opozicionih partija u Nišu oštro su osudili najavu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da će 31. decembra, na Trgu kralja Milana, na organizovanom dočeku nastupiti pevači Zorica Brunclik i Alen Ademović, koje će platiti anonimni prijatelji grada.

Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), ocenila je tu najavu kao „još jedan u nizu skandaloznih poteza gradobačelnice Niša“.

„Ko su ti tajni ljubitelji Niša, koji su spremni da iz svog džepa plate nastup pevačima na javnom dočeku, na centralnom gradskom trgu? Nišlije imaju prava da znaju ko ih toliko voli i koliko su platili“, kazala je predsednica SSP u Nišu.

Ona je dodala da Niš u kontinuitetu ima „fanove koji ga obožavaju“.

„Pre samo sedam dana, tajni obožavaoci lika i dela predsednika Srbije Aleksandra Vučića platili su postavljanje džinovskog bilboda sa njegovim likom na hotelu „Ambasador“. Evo sad novih tajnih prijatelja. Sotirovski je zaboravila da se radi o javnom interesu i da lokalna vlast mora da saopšti ko i koliko plaća stvari koje se tiču svih njih“, rekla je Milošević.

Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Srpskog pokreta Dveri, je ocenila da se Sotirovska javno izruguje svim Nišlijama.

„Ta najava gradonačelnice je u skladu sa svojim ukusom, a sa nenamenskim trošenjem narodnih para i stavljanjem u džep svojim bliskim prijateljima pa i julovskim pevaljkama“, rekla je potpredsednica Dveri.

Ona je predložila gradonačelnici da podigne veliku šatru na mostu.

„Ona je odavno napravila cirkus od ovog našeg grada. Dosta je sa tajanstvenim investitorima i tajanstvenim prijateljima. Niš nije apartman u Sokobanji. Kod Sotirovski je sve tajna“, kazala je čelnica Dveri.

Prema njenim rečima, za gradonačelnicu Niša je sve tajna „samo nije tajna za nas da je uništila Niš“.

„Ostala je šatra od grada. I akva park na papiru od dve milijarde. Naših para. I da li je pitala Nišlije ko će da im upropaštava i skrnavi Trg oslobodilaca“, upitala je ona.

Branislav Jovanović iz opozicione koalicije “ Niš, moj grad“, rekao je da je „ovo samo vrh ledenog brega nezakonitih poteza lokalne vlasti u Nišu jer su i mnoge kapitalne investicije tajne, za koje se ne zna ni ko i koliko ih plaća“.

„Koji je javni interes da Nišlije na dočeku Nove godine zabavlja pevačica, koja je pevala na mostovima tokom NATO bombardovanja Srbije? Gradonačelnica nas vraća u devedesete godine, kad je ta pevačica( Zorica Brunclik prim.aut) bila jedan od glavnim eksponenata JUL-a“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Niš je postao grad za podsmeh.

„Smeju nam se svi, ne samo iz Srbije nego i iz inostranstva. Nedavno je na „Ambasadoru“ postavljen bilbord sa Vučičevim likom, što su preneli svi mediji. A, sad na trgu povratak JUL-a. Nekada su dočeci Nove godine na trgu bili za ponos i bili su prenošeni na satelitu“, napomenuo je on.

Ivan Jovanović, potpredsednik Nove stranke, izjavio je da se izbor pevača na dočeku Nove godine „odlično slaže sa bilbordom na hotelu „Ambasador“ koji je nalazi na centralnom gradskom trgu“.

„Nadam se da će svi ovi potezi da „otrezne“ glasače u  Nišu, koji su do sada davali svoj glas Srpskoj naprednoj stranci. Lokalna vlast u Nišu ne može stalno da ima neke tajne investitore i prijatelje. Građani imaju prava da znaju sve informacije koje se tiču javnog interesa“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari