Niške Dveri: Neke naše članove u biračkim odborima "posećivala" policija, a neki su udaljavani 1Foto: Pres centar UNS

Pokret Dveri iz Niša saopštio je da je nekima od njihovih članova u biračkim odborima na referendumu o ustavnim promenama „policija uzimala podatke“, a da su drugi „udaljavani sa biračkih mesta i trpeli verbalne napade“.

Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Dveri i predsednica niškog odbora tog pokreta, kaže za Danas da su Dveri u Nišu po preliminarnim rešenjima dobile 40 mesta u biračkim odborima, od ukupno 176 na teritoriji Grada Niša, i to uglavnom u seoskim i udaljenim područjima.

Niške Dveri: Neke naše članove u biračkim odborima "posećivala" policija, a neki su udaljavani 2
Foto: Dveri

„Ali, i to se ispostavilo kao problem, jer je RIK poslao konačna rešenja samo za njih deset, dok  rešenja za ostale još nisu stigla, ili su tek počela da stižu. Zbog kašnjenja rešenja, člana biračkog odbora Dveri na glasačkom mestu broj 26 „posetila“ je policija i uzela mu podatke. Tek nakon našeg pritiska, njegovo rešenje se iznenada „pojavilo“, a on je vraćen na mesto u biračkom odboru”, rekla je Milenković Kerković.

Ona je naglasila da su i drugi predstavnici Dveri u biračkim odborima, zbog kašnjenja rešenja RIK-a, udaljavani iz odbora i trpeli verbalne pritiske.

“Ali naši ljudi su na biračkim mestima, uporni su i neće odustati“, rekla je.

Ona je dodala da su Dveri jedna od retkih opozicionih stranaka čiji predstavnici učestvuju u kontroli procesa glasanja na referendumu.

„Dosadašnje glasno ćutanje vlasti o referendumu danas se naprasno pretvorilo u otvoreni pritisak, namerno izazivanje haosa, pritiska i onemogućavanja Dveri da u ime građana kontrolišu glasanje“, kazala je.

Ona je dodala da je „uz brojne nepravilnosti od samog raspisivanja referenduma, vlast danas rešila da otvoreno krši zakone koje je sama donela i na silu sprovede svoju zamisao o promeni Ustava mimo volje građana“.

Niške Dveri su pred referendum vodile kampanju u kojoj su pozivale građane da izađu na glasanje i kažu „ne“ ovim ustavnim promenma.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari