Niški odbor Stranke slobode i pravde: Vučić je u Nišu prosipao laži, a prećutao propuste i brljotine vlasti u tom gradu 1Foto: NKD

Predsednik Srbije je juče u Nišu prospipao laži i prazna obećanja u još jednoj propagandnoj predizbornoj poseti gradu koji je zarobljen i razoren, a na čijem su čelu korumpirani i nesposobni ljudi koji ga vode u ambis, ocenio je niški odbora Stranke slobode i pravde.

– Znaju Nišlije da se zapošljavanja za novac dogovaraju javno u kafićima, a da Tužilaštvo ćuti uz sve dokaze i snimke. Znaju i da se glasovi kupuju preko poljoprivrednih subvencija, da su to javno priznali i sami naprednjaci, da se Tužilaštvo pravi gluvo i slepo. I znaju ko je upropastio naš grad. A zna to i Vučić, zato je svako malo u Nišu, da lažima i obećanjima pere brljotine niških kabadahija i popravlja rejting. Ali, uzaludno, Niš više nikad neće biti naprednjački plen za čerupanje- navedeno je u saopštenju.

Niška SSP je je kazao da Vučić, prilikom posete Nišu i selu Donje Međurovo povodom obeležavanja početka radova na brzoj pruzi Niš-Brestovac, nije rekao da su rampe na prugama, koje presecaju centar Niša i kojima saobraćaju i međunarodni teretni vozovi, često neispravne, podignute dok voz prolazi, te nebezbedne za desetine hiljada građana koji svakodnevno prelaze preko pruga.

Vučić, takođe, nije rekao da su brojni pružni prelazi u gradu i okolnim selima neadekvatno obeleženi i nebezbedni, kako za pešake, tako i za automobile i autobuse.

On nije rekao da se u selu Donje Međurovo, koje je posetio, dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo osmoro naših sugrađana, upravo u sudaru voza i autobusa.

Nije rekao da su prioriteti države životi i bezbednost građana i da će najpre učiniti sve da se postojeće pruge bezbedno prolaze.

– Vučić nije rekao da je izmeštanje pruge iz centra Niša obećano još 2012. godine u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke i da je ovo četvrta kampanja u kojoj obećavaju izmeštanje, što se opet neće desiti- navedeno je u saopštenju.

U njemu se još kaže da predsednik Srbije nije rekao ni da su radnici “Šinvona”, koji su nakon zatvaranja pogona, prešli u “Juru” pod izmenjenim ugovornim obavezama i da su umesto ugovora na neodređeno vreme dobili ugovor na šest meseci, nakon čega je njihova dalja sudbina neizvesna.

Nije kazao ni kada će ostatak radnika iz “Šinvona” preuzeti “Leoni”, što je juče najavio.

– Vučić nije rekao da u Nišu nije izgrađen nijedan vrtić od 2012. godine do danas, da tek asfaltirane ulice u Nišu propadaju posle prvog pljuska, da ogroman deo Niša nema kanalizaciju i da se niške ulice pretvaraju u Nišavu, a Palilula u niško more već posle 25 litara kiše po metru kvadratnom. Nije rekao ni da većina Nišlija može samo da sanja prosečnu platu kojom se hvali, jer u njegovim kineskim “velikim investicijama” radnici rade za 350 evra- navedeno je u saopštenju.

U njemu se dodaje da predsednik Srbije nije rekao ni da je “najveći budžet Niša u istoriji” nerealan i da je Niš zadužen gotovo polovinu godišnjeg budžeta.

On nije kazao ni da samo u Nišu legalizacija kuća košta 250.000 dinara.

Nije rekao ni da je zet gradonačelnice Niša na listi za “socijalni” stan, a to je najveći uspeh niške vlasti, dodaje niški SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari