Nogo priveden jer je slomio kutiju na biračkom mestu (VIDEO) 1Foto:Beta/Miloš Miškov

Srđan Nogo, bivši narodni poslanik, razbio je glasačku kutiju, nakon što je u nju ubacio svoj glasački listić, na biračkom mestu 35, opština Savski venac. Kako je potvrđeno portalu Nova.rs on je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Kada je slomio kutiju Nogo se obratio biračkom odboru „Izvinjavam se stvarno, ali tako se desilo. Ovo mislim o referendumu“.

Snimak je originalno objavljen na Jutjubu kanalu medijske kuće SRBIN.info, a glavni odgovorni urednik tog portala Dejan Zlatanović je za naš list potvrdio da je on autor snimka.

Društvenim mrežama se proširio snimak na kom se vidi Nogo kako lomi kutiju, a da je ovaj snimak autentičan, za Nova.rs potvrđeno je u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Kako im je rečeno, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiče ga za krivično delo iz člana 159, odnosno „sprečavanje održavanja glasanja“.

Nakon izlaska sa svog biračka mesta Nogo je za SRBIN.info izjavio da je „ovo ono što on misli o referendumu koji se ne sprovodi na Kosovu i Metohiji, čime se praktično priznaje nezavisnost Kosova i Metohije“. Dodao je da smatra da je svako trebao da uradi ono što je on uradio.

„To je moj odgovor na sve one koji hoće da menjaju Ustav. Ne sprovodite Ustav na celoj teritoriji bitange izdajničke, sram bilo Aleksandra Vučića i sve koji su učestvovali u organizaciji referenduma i koji su pozivali na izlazak na referendum, sram bilo sve koji su bojkotovali ovaj referendum! Bruka i sramota „, rekao je tom prilikom Nogo, koji je dodao da je lomljenje glasačke kutije njegov lični politički čin.

MUP odredio zadržavanje do 48 sati

Policija je Srđanu Nogu danas odredila zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je u Beogradu, tokom referendumskog glasanja, na jednom glasačkom mestu razbio glasačku kutiju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da je, zbog sumnje  da je počinio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja, određeno  zadržavanje do 48 sati za S.N. (41).

MUP je u saopštenju naveo da je to urađeno po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu,

„Postoje osnovi sumnje da je, tokom sprovođenja referenduma, S.N. na biračkom mestu 35. u Beogradu razbio glasačku kutiju“, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden u tužilaštvo, naveo je MUP.

Na snimku objavljenom ranije danas na društvenoj mreži Tviter vidi se Nogo kako prvo ubacuje glasački listić u kutiju, a onda je podiže i baca na pod.

Nogo je bivši poslanik u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari