Nova DSS i koalicija "Niš moj grad" zajednički će nastupiti na lokalnim izborima ove godine 1Foto: Niš moj grad

Nova Demokratska stranka Srbije, odnosno koalicija NADA i koalicija „Niš moj grad“ zajedno će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, najavljeno je na današnjem potpisivanju deklaracije o saradnji te dve koalicije.

Na konferenciji za novinare oni su kazali da je ovakva deklaracija uvod u zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima i pozvali „sve opozicione političke organizacije, udruženja građana i pokrete na saradnju“.

Koopredsednik koalicije „Niš moj grad“ Miodrag Stanković rekao je da se ta koalicija i koalicija NADA deklaracijom o saradnji obavezuju da sve svoje resurse angažuju da bi bila smenjena sadašnja vlast.

„Mi sada u Nišu nemamo Gradsku upravu koja služi građanima, već služi jednoj partiji. To želimo da menjamo“, rekao je Stanković.

Nova DSS i koalicija "Niš moj grad" zajednički će nastupiti na lokalnim izborima ove godine 2
Foto: Niš moj grad

Koopredsednik koalicije „Niš moj grad“ Dragoslav Ćirković kazao je da je njihov cilj da obezbede uslove da Niš postane privredno jak, da ustanove kulture konačno prorade i da građani Niša dobiju ono što im pripada.

„Zajedno sa koalicijom NADA želimo da ubuduće stvarimo osnov u imenitelju koji se zove NADA za sve građane, za jednu poštenu, čestitu, odgovornu i savesnu vlast“, rekao je on.

Narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Nove DSS Slađana Miletić rekla je da su deklaraciju potpisali da bi na predstojećim izborima „vratili Niš Nišlijama“.

„Aktuelna vlast donela je mnoge odluke na štetu grada i građana. Naša vrata su širom otvorena svim opozicionim političkim akterima koji žele da nam se priključe u borbi za promenu vlasti“, kazala je Miletić.

Prema njenim rečima, svakom Nišliji na predstojećim izborima moto treba da bude „Da se i Niš pita!“.

Redovni lokalni izbori u Nišu trebalo bi da budu održani do juna ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari