Nova: SSP, DS i NS dogovorili zajedničku listu za izbore 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Lideri Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Narodne stranke (NS) postigli su dogovor o zajedničkoj listi na narednim izborima, piše list Nova.

Kako je navedeno, ostaje da svaka od njih na svojim stranačkim organima izglasa ovu odluku, a rok za to je kraj oktobra.

Pored toga, Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić treba da se dogovore i oko kvota, odnosno na koji način će podeliti broj mandata nakon izbora.

Kako navodi ovaj list, početna ponuda na stolu je bila svakome po 30 odsto, dok bi ostatak išao manjim pridruženim partijama.

Međutim, piše Nova, „stranka Dragana Đilasa očekuje da u skladu sa podrškom koju svako od njih ima među biračima, SSP dobije duplo više“ mandata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

35 reagovanja na “Nova: SSP, DS i NS dogovorili zajedničku listu za izbore”

  1. Previše brzo ostavljan komentare? Nusam ja brz, već nemate dovoljno zaposlenih. Ostavio sam jedan komentar, pre više od sat. Nego, pitam se, hoće li biti lustracije, kao prošli put, i ako neće, ko će umesto Tadića da potpiše sporazum o pomirenju sa crnim Belivučićem?

  2. Pravo je pitanje zašto ste nas zamajavali bojkotom,možda zato što niste mogli da se dogovorite oko podele poslaničkih fotelja a niko nije mogao samostalno ni 3% da pređe.Na kraju bitne su kvote ko će koliko da avanzuje,narod,država,ustav,promena sistema NIŠTA,to može da čeka.

  3. Kakav bre izlazak na izbore? Pod ovakvim uslovima nemoguća je pobeda opozicije. I zato BOJKOT

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.