Novaković: Vučeviću, podnesi ostavku, protesti pokazali da nemaš podršku građana Novog Sada 1Foto: FoNet/ Grad Novi Sad

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) za Novi sad Borislav Novaković pozvao je danas gradonačelnika tog grada Miloša Vučevića da podnese ostavku i da se raspišu prevremeni lokalni izbori, navodeći da su jučerašnja događanja, prilikom protesta građana, pokazala da gradska vlast nema podršku.

„U vremenu koje dolazi taj jaz između onih koji vladaju i realnog raspoloženja građana biće sve veći. Zato su prevremeni lokalni izbori način da se smire tenzije i da Novi Sad dobije skupštinu koja realno odražava raspoloženje njegovih građanki i građana“, poručio je Novaković, u pisanoj izjavi.

Novaković je rekao da je „jučerašnji sukob na mostu Slobode otpočeo tako što je lični prijatelj Miloša Vučevića i vlasnik firme Montop HRS Marko Bosanac Boske sa leđa prišao i mučki udario pesnicom u glavu jednog od prisutnih učesnika protesta“, kao i da je „reč o osobi koja je već osuđivana zbog nasilničkog ponašanja“.

Prema navodima Novakovića, „u novijoj političkoj istoriji Novog Sada ne postoji nijedan gradonačelnik koji se toliko poistovetio sa svojom strankom“.

„Umesto da ima najveću distancu prema vlastitoj stranci i da deluje ujedinjujuće i objedinjujuće, on stalno stvara tenzije i unosi razdor, otvoreno vređajući građane koji ne misle kao njegova Srpska napredna stranka“, napisao je Novaković.

On je, uz ocenu da su u mandatu Vučevića „širom otvorena vrata organizovanom kriminalu“, poručio – prevremeni izbori u Novom Sadu ili stalni protesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari