Novaković: Vučiću, dalje ruke od Demokratske stranke 1Nebojša Novaković Foto: www.ds.org.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da preuzme kontrolu nad Demokratskom strankom uz pomoć grupe bivših i nekolicine sadašnjih funkcionera stranke koji u tom imaju svoj lični interes.

Novaković je rekao da su onima, koji na silu pokušavaju da preuzmu stranku, na raspolaganje stavljeni svi resursi vlasti i da je lažna sednica stranačkog Glavnog odbora koja se najavljuje za nedelju samo pozornica na kojoj treba odigrati još jedan čin te predstave.

Prema Novakovićevim rečima, svi znaju da Lutovac ima podršku većine članova Glavnog odbora i još ubedljiviju podršku članstva, pa se postavlja logično pitanje na čiju onda podršku računaju glavni izvođači radova u ovom „poslu“.

„Oni imaju podršku onih koji im mogu obezbediti salu u Sava centru u doba epidemije, onih koji ih protivzakonito mogu upisati u državni registar kao pravne zastupnike stranke, oni koji im mogu obezbediti histeričnu podršku režimskih medija, onih koji mogu ucenjivati naše članove zaposlene u javnim preduzećima… Sve te mehanizme zloupotrebe i pritiska na Demokratsku stranku može pokrenuti jedino Aleksandar Vučić i zato niko nema dilemu kada kaže da Lutovca zapravo smenjuje Vučić. Sad je to svima postalo očigledno i svi sada treba glasno da kažemo: Vučiću, dalje ruke od Demokratse stranke,“ rekao je Nebojša Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari