Novi DSS: Da li je Miloš Jovanović zabranjen na komercijalnim televizijama? 1foto FoNet Milica Vučković

Nova Demokratska stranka Srbije zapitala je u otvorenom pismu komercijalnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, da li je njen predsednik Miloš Jovanović na njima zabranjen.

Iz te stranke su izneli podatak da je za osamnaest meseci Jovanović gostovao samo na televiziji B92 u emisiji Fokus.

„Кako objašnjavate činjenicu da u neku od brojnih informativnih emisija na vašim televizijama nije pozvan neko ko je bio treći na predsedničkim izborima i ko je bio meta bestidne negativne kampanje? Zašto mislite da gledaoce vaših televizija ne zanimaju rešenja koja Novi DSS predlaže u promeni političkog sistema“, upitali su iz Novog DSS-a u otvorenom pismu.

Ocenili su da je zakonska i profesionalna obaveza tih televizija da obezbede pluralizam i suočavanje različitih stavova u medijskom prostoru i da odgovore na postavljena pitanja „duguju građanima Srbije koji su svoje poverenje upravo dali Milošu Jovanoviću“, njih 226.137.

„Da stvari budu jasne, mi ćemo našu borbu za normalnu, pristojnu i pravedniju zemlju nastaviti i pod vašim, za građane i narod, nedostojnim pravilima igre. Ali od vas tražimo samo jedno – da i javno saopštite očigledno: Miloš Jovanović jeste zabranjen na komercijalnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, navedeno je u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari