Novi DSS: Ne učestvujemo na izborima u Beogradu 2. juna 1foto: Printscreen N1; promo DSS

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Beograd saopštio je danas da je u subotu doneo jednoglasnu odluku da neće učestvovati na izborima 2. juna i tako podržao stav najviših organa stranke.

„Novi DSS neće učestvovati na nazovi izborima koje je najavila predsednica Skupštine Ana Brnabić, ni na gradskim niti na opštinskim izborima u Beogradu, jer ne postoje elementarni uslovi za njihovo fer i pošteno održavanje“, navodi se u saopštenju.

Prema mišljenju beogradskog odbora DSS, vlast nije pokazala spremnost da ispuni zahteve za sređivanje biračkog spiska i otvaranje medija, i time obezbedi minimum uslova za njihovo održavanje.

„Svako učestvovanje na ovakvim nazovi izborima značilo bi davanje legitimiteta vladajućem režimu i nedemokratskim principima da zloupotrebljavajući institucije i medije prekrajaju izbornu volju građana“, ističe se u saopštenju i dodaje da je za Novi DSS tako nešto apsolutno neprihvatljivo.

„Događaj predviđen za 2. jun se u Beogradu jednostavno ne može smatrati izborima“, poručio je beogradski odbor Novog DSS, istakavši da odlučno odbija da učestvuje u „predstavi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i ambasadora SAD Kristofera Hila“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari