Novi predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković 1Arilje, Skupština opštine Foto: N. Kovačević

Miloš Nedeljković, privrednik i naprednjak, izabran je za novog predsednika opštine Arilje, pošto je njegov prethodnik i stranački kolega Zoran Todorović podneo ostavku.

Todorović je na toj funkciji bio dva mandata i lokalnim medijima je, nakon spekulacija o tome da li će i kada podneti ostavku, šturo saopštio da se sa te funkcije „povlači iz privatnih razloga“.

Uz isticanje da će „poštovati sve odbornike, njihova mišljenja i da će vladajuća većina prihvatati sve ono što bude dobro“, Nedeljković je, posle vanredne sednice ariljske skupštine, rekao da je bilo problema u gradu zbog personalnih promena u lokalnoj vlasti, a potom se zahvalio svom prethodniku na započetim projektima, za koje je obećao da će biti završeni.

„Imamo obećanja i za nove projekte. Arilje tone i potrebni su nam veliki projekti, jer je sve manje mladih u gradu i moramo nešto brzo da uradimo”, poručio je Nedeljković.

Skupština je izabrala Branka Vukajlovića za zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća – Gojka Grujovića (SNS), Ružicu Čemerikić (SNS), Bobana Stovragovića (SNS), Jelenu Jovanović (NS), Velibora Stojadinovića (PUPS), Rada Tripkovića (SPS) i Dimitrija Pećinara (SPS).

Vlast u Arilju predvodi koalicija koju čine SNS, SNP, NS, SPS, PUPS, SDPS i POKS, a u opoziciji su DS, GG „Možemo bolje“ i SRS. Prema rečima Dragiše Terzića, predsednika ariljske skupštine, od 34 odbornika, za novog predsednika, njegovog zamenika i većnike glasalo je njih 20.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari