Novi protest 1 od 5 miliona u petak u Nišu, Dveri ne očekuju novi incident 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Novi protest „1 od 5 miliona“ u Nišu će biti održan u petak 19. aprila, a u pokretu Dveri kazali su da na protestima na centralnom niškom trgu ne očekuju incidente poput onog koji se dogodio minulog petka kada su na skupu govorili lider pokreta Dveri Boško Obradović i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Grupa od desetak, uglavnom mladjih ljudi, na početku obraćanja Obradovića i Mijailovića, uzvikivala je „fašisti“ i „lopovi“ zbog čega su ih redari i policajci udaljili sa trga.

Predsednica niškog Gradskog odbora Dveri Tamara Milenković Kerković izjavila je na današnjoj konferenciji za medije da ne očekuje dalje incidente na protestima, jer očekuje da će ova vlast uprkos svojoj bahatosti shvatiti da ovo nisu načini političke borbe.

„Slanje plaćenih batinaša na miran skup građana nije uplašilo nikoga, a svakako ne članove pokreta Dveri. Mi stojimo i stajaćemo u odbrani dostojanstva svih građana Niša i znaćemo da se suprotstavimo svakom takvom pokušaju“, izjavila je Milenković Kerković.

Ona je kazala da je, prema informacijama kojima pokret Dveri raspolaže, većina mladih koji su izazvali incident iz Srpske napredne stranke, tačnije iz Kancelarije za mlade Medijane i Panteleja, ali bilo je tu i ljudi iz SNS-a koji nisu iz ove sredine. Incident, dodala je Milenković Kerković, nije organizovan iz Niša.

„Očekujem da će vlast početi da pokazuje ozbiljnost i da će se prvi put, za ovih sedam godina, ograditi od neprimerenih radnji svojih pripadnika. Posao policije je da utvrdi identitet lica koja su izazvala incident“, kazala je Tamara Milenković Kerković.

Kako je istakla Milenković Kerkvoić, incident u Nišu je jedini incident u našoj zemlji od kako se protesti u Srbiji organizuju.

Ona je dodala da Dveri Niš podržavaju proteste i uspele su da uprkos svim pritiscima SNS organizuju prevoz za svoje pristalice na veliki protestni skup koji je održan 13. aprila u Beogradu.

Pokret mladih „Za Niš bez straha“, koji u Nišu organizuje proteste „1 od 5 miliona“, za sada nije najavio ko će govoriti na skupu predstojećeg petka.

Početak 15. po redu protestnog skupa u Nišu zakazan je za 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari