Novi Sad: Narodna stranka optužuje gradonačelnika Miloša Vučevića za trgovinu uticajem 1foto: Arsenije Mandić

Kada pogledate način na koji funkcioniše Srpska napredna stranka, to je vrlo jednostavno. Oni su ti koji treba da ukradu puno i vrlo brzo. Samim tim na njihovoj listi vrlo brzo skačete gore, a tipičan primer toga je Marko Bosanac Boske – rekao je predsednik omladine gradskog odbora Narodne stranke Aleksandar Maksimović.

Iz te stranke su na današnjoj konferenciji ponovili optužbe „da već duže vremena postoji krivično delo trgovine uticajem između tri osobe“, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, biznismena Marka Bosanca Bosketa i Zvonka Veselinovića.

– Marko Bosanac Boske je neko ko je ne samo blizak saradnik Miloša Vučevića, već i slavski kum SNS-a u Novom Sadu. Podsetiću vas da je on pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od šest meseci zbog nasilničkog ponašanja, i sramota je da je takav čovek bude u prisustvu, a kamoli da bude bliski saradnik Miloša Vučevića – istakao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, Bosanac je sklopio ugovor sa EPS-m i direktorom te firme Grčićem u vrednosti od 100 miliona evra za očitavanje brojila, te da je to „samo jedan od fiktivnih ugovora koje je sklopio kako Grčić, tako i Marko Bosanac“, i dodao da nije bilo tih ugovora „EPS bi danas, za bar jedan odsto funkcionisao bolje“, naglasivši da se to slomilo na leđima građana Srbije „jer plaćaju tri puta veće račune a vrhuška SNS-a taj novac stavlja u svoje džepove“.

Takođe su istakli da je Marko Bosanac sklopio poslove u vrednosti od 341 miliona dinara sa šest komunalnih preduzeća u Novom Sadu, da mu je poverena izgradnja vrtića na Sajlovu u vrednosti od 275 miliona dinara, te da njegova firma u gradu „radi sve, od igle do lokomotive“.

Maksimović je podsetio da je iz gradskog budžeta izdvojeno i 12 miliona dinara za Bosančevu firmu, „kako bi prebrojavao putnike na autobuskim stajalištima“.

Ranije je novosadska opozicija podnela krivičnu prijavu protiv Bosanca, zbog nasilničkog ponašanja na protestima.

– On je dobio nagradu za Regionalnog poslovnog lidera koju mu je dodelila Privredna komora Srbije. Njima više nije dovoljno što kradu naš novac, već među sobom dele čak i nagrade, zaključio je Maksimović.

Prvi potpredsednik gradskog odbora Narodne Stranke Boris Fejdi rekao je da je „sramotno da u Evropskoj prestonici kulture kriminalci rekonstruišu trgove i ulice, postavljaju semafore i grade vrtiće“, aludirajući na Zvonka Veselinovića, koji je, kako je Fejdi naglasio, dobio posao rekonstrukcije gradskog jezgra, koja će se odvijati u četiri faze.

– Te četiri faze podrazumevaju popločavanje Njegoševe, ulice Modene, Trga slobode, ulice Kralja Aleksandra. Kada se to sabere, dolazimo do površine od skoro sedam hektara, što nas dovodi do računice da će Zvonko Veselinović ovim profitirati 10 miliona evra – istakao je Fejdi uz napomenu da se Veselinović nalazi pod međunarodnim sankcijama, zbog ilegalne trgovine oružjem i narkoticima, i pozvao gradonačelnika Novog Sada da podnese ostavku, jer pravi grad po meri kriminala, a ne njegovih građana.

– Miloš Vučević mora podneti ostavku, zato što sarađuje sa, jednostavo rečeno, kriminacima, kojima dodeljuje unosan posao, koje sprovodi firma, koja se prema podacima NBS, nalazi u blokadi i duguje 365 miliona dinara Srbiji. Očigledno je da Zvonko Veselinović ne oseća potrebu da poštuje zakone Srbije i plaća porez, ali oberučke prihvata svaki posao koji mu dodeljuje država, gradska uprava Beograd i gradska uprava grada Novog Sada, zaključio je Fejdi.

Prethodno su Maksimović i Fejdi na uglu Pozorišnog trga nalepili plakat sa natpisom „Trg Zvonka Veselinovića“, a aktivisti te stranke razvili su i transparent sa istom porukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari