Novinar portala Index.hr: Gosti iz Srbije u Hrvatskoj rade ono što je gradonačelniku Novog Sada najveća noćna mora

Ostavite komentar


  1. Dosao pre 7 dana iz Hrvatske,bio smesten u Mravincima kod Splita.Svaki dan druga plaza,naravno auto Bg tablice,sve vrh,bez zamerke.

  2. Stvar je jasna. Kradu i nesposobni su da narodu obezbede dobar život i srećnu budućnost, ali im zato vraćanje u mračnu prošlost, odlično ide od ruke!

  3. Mudro govori g.Duhaček,neobraćajte pažnju na govor mržnje koju političari seju,oni se time hrane i od toga žive,to im je posao jer za bolje nisu,jednostavno su nesposobni za bilo kakav pošten posao bilo koje vrste!Uživajte u moru i ljudima jer oni su fenomenalni (kao i klopa,naravno)!!!

  4. Hrvatsko primorje više nije njihovo, prodali su ga strancima. Mada, svakako je bolje izbegavati Hrvatsku.

  5. bilo ne ponovilo se. Ko vam brani da letujete gde hoćete, samo da je teško razumeti Srbe koji letuju u Hrvatskoj, jeste…

  6. Odlican tekst, bravo za novinara sa velikim N. Dooosta brate ratnohuškackih gluposti, dosta tOMSONA i kNINDZI, hocemo novi val/ novi talas normalnosti.

  7. Cca 15 km južno od Makarske je malo+lipo misto IGRANE.
    Nekoliko koraka od glavne plaže je manja plaža koju imenuju NOVOSADSKA.
    Imenovana je po nekadašnjim gostima iz Novog Sada koji su boravili u odmaralištu Zavoda za izgradnju grada Novog Sada. Svašta se promenilo, a ime je ostalo.
    Bez namere da ga menjaju. Ne samo zbog toga gesta, nego i zbog ugodnosti koje sam doživeo u dva veka u tom ambijentu, ovo napisah. Ai zbog novosađana koji su nerazumni.

  8. Turistička grana privrede je osetljiva,na ratove,sankcije političke paljevine,kojih je bilo naročito u Istri i Dalmaciji devedesetih godina Ja bivši turistički radnik najbolje znam koliko smo mi imali težak posao .Sve je prestalo da funkcioniše Radnička klasa Jugoslovena koja je išla na Jadran nije bila u hotelima već u privatnom smeštaju .Hranu su nosili na plažu.pivo ladili u vodi deca jela sladoled. Rat je srušio sve komunikacije sa turističkim radnicima iz Srbije.I od tada,se niko nije više vraćao na Jadran.Grčka i Turska i Cena Gora su ostale Srbima u Srbiji da odmaraju i uživaju.
    u 2022god.Jadransko more je nedostižno naročito posle korone,cene su skočile, i ni jedan Srbin ne.može da plati.svoje letovanje u Istri i Dalmaciji .U Crnoj Gori Srbi nisu više paradajz turisti već paštete turisti .Politika u narodu koji ne zna šta će sa sobom u ovim kriznim vremenima, svoju želju u stvarnosti samo u mislima.da letuje u Istri i Dalmaciji ili da su bili .otišli su kod rodbine na selo da pomognu na njivama, Ada je najveći domet većini Srba.Istra i Dalmacija je prošlost kojih se oni sećaju kako je radnička klasa letovala ,i šta je nosila od hrane.Gradonačelnik umislio da zaista Srbi i 2022god.idu u Hrvatsku na more.Vraćaju se samo Srbi koji su živeli do devedesetih godina u Istri i Dalmaciji .Srbi u Srbiji kada odu u Hrvatsku na letovanje ,neka popljuju svoje .Oni svoje neće.

  9. Lako je onome iz kruga dvojke piti vino u Zadru a krajisniku nije jer su mu zapalili imanje i pobili rodbinu.
    To su totalno razliciti sklopovi.

  10. Bravo za repliku. Treba da se čuje i drugi glas, a ne samo glas onih ukotvljenih u svoje fotelje.

  11. Da se ne lazemo,ništa nije kao pre!!
    Samo novac je dominantan…nema vise Yuge i ljubavi nam zajedničke…sagorelo sve u ratnom vihoru…ostao je samo bol u srcima!!I puste nam uspomene…
    Neka ide kuda ko hoce…
    Ja lično(živela nekad u Hrvatskoj!),lepše se osećam u Grčkoj!!

  12. Svaki Srbin bi najpre trebalo da poseti Jasenovac,zatim da dobro analizira Bljesak i Oluju, kao najveće etničko čišćenje srpskog naroda, a onda da zaključi da nema šta da traži u takvoj lijepoj njihovoj!!!

  13. Među građanima bivše države, na sreću, ima normalnih. Među političarima većinom su ludaci.

  14. Istina je negde izmedju.Sve je super dok ne Maletić na srbomrsca,a takvih je prilično.

  15. Ni ja ih nerazumem kao i vecina ljudi koji imaju saves i secanje. A na more moze se otici u Grcku, Bugarsku, Tursku, Monte Negro…… I jos mnogo mesta

  16. U pravu je covek, svi ratni hushkachi su dezerteri od AV, tetkinog julovca, kofercheta do Mila ronhila. Kada su imali priliku, bezali su a sada glume hajduke.

  17. Pa on (Vučević) je samo „vojnik partije“ i mora da „uradi pa da se žali“ !!!

  18. Popisati sve do jednog koji je otišao u HR ili Albaniju na more i kada se ako ne daj Bože opet zarati, a budućnost nam nije svetla, njih prve mobilisati i poslati na prvu liniju fronta, jer oni će znati dobro taj teren jer su ga turistički istraživali!

  19. Nije hrvatska samo primorje recimo otiđite u gospić i provedite 7-8 dana pa mi recite kako vam je bilo

  20. Pa sad,veliko je pitanje šta bi gospodin a i ostali“pomiritelji“govorili da je bilo obrnuto tj da je 200-300000hrvata proterano iz Srbije.
    Btw,ispratili su nas avionima u traktorima(kako sami vole podrugljivo da pišu),da li bi istim traktorima trebalo i na more ići.

  21. Ipak je gradonačelnik Novog Sada u pravu. Vidim i po tome što novinar hrvatskog portala ostrašćeno tvrdi „da se čak i dvojezički živi“. Kako može „dvojezički“ kad je jezik bio i ostao JEDAN (vukovski)?

  22. @Anonimys. Vi ste jedan tužan slučaj jako ogorčenog čoveka. Život je nešto drugo, mnogo vedrije od vašeg posta.

  23. I onda je mrmot umotao čokoladu u foliju!
    Nemojte toliko da nas volite i uvažavate gospodo hrvati,pozliće mi…

  24. Za par godina bit će 3 decenije od završetka rata, a vrijeme liječi ratne rane. Mi- stariji- još se sjećamo pokušaja „oslobadjanja“ Dalmacije od strane srpsko-crnogorskih četnika sa JNA ujesen 1991.godine! Zato se u sredinama koje su iskusile rat(dijelovi Dalmacije)- incidenti dogadjaju, i- dogadjat će se! Usput; jasno da mi- u Dalmaciji- nastojimo izbjeći goste sa Balkana, uz ostalo. i zbog ratnih dogadjanja! Npr.- ako je u susjedstvu netko poginuo, onda su neprijatne scene realne i moguće. No; za Istru sigurno nećete imati problema; oni nisu ni iskusili rat!

  25. То су обични џукци који знају да лају а када је требало узрти пушку бежали су мамама под сукњу и сад би још да нам одређују где ће мо на море!

  26. To nije huškačka politika. Starije generacije pamte kada su letovale na hrvatskom primorju ali sada kad su potpuno očistili od Srba a to svi Srbi znaju onda ne razumem zašto bi letovali tamo, a vi hoćete da prikažete kako je tamo sve OK. Sram vas bilo i vas i one koji tamo letuju.

  27. prvi rat kad krene…. najverovatnije KiM…
    sve SMS članove u prvom redu a rame uz njih i ove Gospode iz kruga dvojke( D.O.S)
    što em pišu lipo o moru ndh…..

  28. Ne bih isla u hrvatsku da mi nude djabe a ovi sto idu to su hrvati koji zive u srbiji

  29. I ja ne razumem Srbe koji letuju u Hrvatskoj… koliko brzo zaboravljamo istoriju, koliko nepoštovanja prema stradalom srpskom življu, koje nije bilo tako daleko… ja svoj novac nikada neću ostaviti u Hrvatskoj… Hrvatska na mojoj mapi sveta ne postoji

  30. Eto kakvi smo mi srbi narod! Jedni drugima pakostimo i inatimo se! Ovako nešto sigurno nikasa nećete vidjeti niti čuti kod hrvata! Oni su jedinstveni i svi za jednog protiv srba! A mi! Budaletine

  31. Ni pre ratova 90-ih nije bilo stoprocentno ugodno srbima u dalmaciji a danas sigurno nije vredno tamo trošiti vreme i novac PORED jedne grcke turske bugarske španije a i Kube boga mi

  32. Ma bravo,, sve si rekao,,, vecinu Nas nije briga oko prepucavanja Milanovic-Vucic mi zivimo I bez njih,,, svaka cast

  33. Godinama idemo u Hrvatsku i uživamo.Pogotovo od kada nam je vlast jadnija i lopovskija i od Plenkovica.Dve nedelje druženja ii bekstva iz ovog rusofilnog užasa.

  34. Gospodin Vasilije reče da je ostalo ime „novosadska plaža“ što je pozitivno samo nam ne reče da li je ostalo i vlasništvo Novog Sada nad tim objektima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.