Novosadska opozicija: Zašto je sastanak o bezbednosti dece prošao u tajnosti, bez javne rasprave 1Foto: Grad Novi Sad

Iz novosadskog odbora stranke Zajedno kažu da je sastanak gradskih vlasti sa predstavnicima novosadske policije povodom bezbednosti u školama bio zapravo zatvoren stranački sastanak.

Kako navode u saopštenju, „nekoliko naprednjaka i nekoliko policajaca selo je i pričalo o nečemu što se svih nas tiče, samo ne znamo o kojim pitanjima i sa kojim zaključcima“.

„Postavljamo pitanja: zbog čega druge institucije, ustanove i šira javnost nisu uključeni u ove razgovore? Gde su predstavnici škola, za početak? Gde su strukovne organizacije od značaja na različitim poljima bezbednosti, gde su psiholozi, pedagozi, sociolozi? Gde su druge političke stranke, koje već mesecima iznose različite predloge i ukazuju na probleme? Gde je transparentan policijski izveštaj o stanju bezbednosti u našem gradu“, navode iz Zajedno za Novi Sad.

Ističu, da građanima ne treba zatvoreni stranački sastanak, već opšta javna rasprava koja je morala trajati mesecima i u okviru koje bi se detaljno i stručno sagledao čitav niz bezbednosnih problema.

„Odbijamo vaše simuliranje rada, simuliranje normalnosti. Deca nam kreću u škole potpuno nenormalnih i nebezbednih uslova, dok su zaposlenima vezane ruke. Ne igrajte se sa životima naše dece i naših ljudi“, zaključuju.

Zašto je sastanak održan iza zatvorenih vrata pitali su i iz Građanskog pokreta Bravo.

„Upravo neinformisanjem i skrivanjem sadržaja ovakvih sastanaka i analiza dodatno se dovodi u pitanje bezbednost dece u školama i nastavnika, kao i rad nadležnih službi. Stoga pozivam gradonačelnika da objavi informacije i time upozna javnost i roditelje da li njihova deca trebaju da dolaze sa pancirom u školu ili ne“, naveo je Miran Pogačar iz ovog pokreta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari