Novosadske demokrate: Prosvetni radnici bez dinara, a gradska ministarka plovi Senom 1Foto: Grad Novi Sad

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu ukazuje na to da je svojom turističkom turom po Parizu Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, zloupotrebila svoj položaj i prekršila nekoliko zakona.

„Vučinić je o trošku građana Novog Sada posetila je Pariz i sudeći prema njenim objavama na društvenim mrežama, uživala u krstarenju Senom i razgledanju Ajfelovog tornja i ostalih znamenitosti u „gradu svetlosti“. Kao povod za svoje putovanje, ona je iskoristila nastup učenika Muzičke škole „Isidor Bajić“ koji su održali koncert u Taverniju, gradiću blizu Pariza“ kažu iz DS-a.

Kako dodaju, Vučinić se koristeći svoj položaj, ubacila u školsku „ekspediciju“ kao nekakva pratnja i pod izgovorom jačanja kulturne razmene Novog Sada i Tavernija turistički obišla francusku prestonicu u kojoj nije imala nikakvog službenog posla, a to je eksplicitno potvrđeno i na zvaničnoj internet stranici grada, na kojoj je objavljeno da je „obišla znamenitosti Pariza i dvorac Šantiji“.

„U uređenim i demokratskim državama ona bi bila smenjena, ili bi sama podnela ostavku, ali se u Novom Sadu pod okupacijom Srpske napredne stranke neće desiti ništa od toga. „Naprednjaci“ rutinski realizuje koruptivne poslove koje Novi Sad koštaju mnogo više od jednog puta u Pariz, pa im slučaj putovanja gradske ministarke verovatno liči na puko zanovetanje opozicije. Međutim, problem sa postupcima Dine Vučinić je mnogo složeniji nego što to može i hoće da razume aktuelna vlast“, saopštavaju iz DS.

Demokratska stranka već duže vreme ukazuje na izuzetno teško stanje u obrazovanju i obrazovnim ustanovama.

Ističu da nastavnici prvi put imaju plate koje su manje od prosečne zarade u zemlji, a ta razlika je posebno izražena upravo u Novom Sadu u kojem je plata srednjoškolskog profesora za čak 30.000 dinara manja od zvanično prosečne plate u gradu.

U takvim okolnostima, gradska ministarka za obrazovanje koristi i onako nedovoljna sredstva koja su u budžetu predviđena za osiromašenu prosvetu kako bi ostvarila svoje snove da plovi Senom, zbog toga njen postupak zaslužuje svaku osudu, smatraju iz DS.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari