NS Kragujevac: Lokalna televizija favorizuje vladajuću garnituru nauštrb građana 1Foto: Z.S.M.

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu u svom saopštenju ukazuje na neprofesionalno i politički pristrasno izveštavanje Radio Televizije Kragujevac u pogledu protesta koji su održani pod sloganom „Srbija nije na prodaju” u subotu u Kragujevcu.

„Veliki broj naših sugrađana izrazio je protivljenje neustavnom usvajanju Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, pri čemu RTK kao gradska televizija koja dobija novac za svoje funkcionisanje iz budžeta grada Kragujevca nije valjano u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana izveštavala o pomenutim dešavanjima”, stoji u današnjem saopštenju GrO NS Kragujevac.

Oni ističu da je istovremeno, dok su širom Srbije trajali građanski protesti, RTK je reemitovala sa „ružičaste televizije” prenos razgovora Aleksandra Vučića sa meštanima sela Gornje Nedeljice.

„Postavlja se pitanje da li uredništvo RTK funkciju gradske televizije razume kao favorizovanje vladajuće političke garniture nauštrb zadovoljenja javnog interesa građana”, pitaju iz Narodne stranke Kragujevac.

Po njima, ukoliko već RTK favorizuje jednu političku opciju koja je pobornik realizacije projekta „Jadar” pod okriljem kompanije Rio Tinto i spornih zakona, elementarna novinarska etika nalagala bi da se na Radio Televiziji Kragujevac čuje i reč od strane kompetetnih stručnjaka sa univerziteta, uglednih pravnika, članova SANU i drugih organizacija koje u kontinuitetu ukazuju na strašne negativne posledice po čitav ekosistem koje ovaj projekat i ovi zakoni nose sa sobom.

– Nastavkom ovakve uređivačke politike, gradska televizija koju finansiraju svi građani Kragujevca, sa iznosom od 50 miliona dinara godišnje, staje „rame uz rame” sa Javnim servisom, koji nije dozvolio emitovanje spota „Rio Tinto” i politički pristrasno izveštava o ovoj, za sve nas, nasušnoj temi, zaključuju u Gradskom odboru Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari