Obradović (Dveri): Izbori u Crnoj Gori šansa da Đukanović ode sa vlasti 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović saopštio je danas da parlamentarni izbori u Crnoj Gori, koji su zakazani za 30. avgust, predstavljaju „veliku šansu“ i „nadu“ da će doći do političkih promena u toj zemlji, koju je ocenio kao „bratsku“ i „prijateljsku“.

Obradović je pozvao sve građane Crne Gore da na tim izborima podrže opoziciju i političke promene jer je, kako je rekao, „krajnje vreme za odlazak (predsednika Demokratske partije socijalista – DPS) Mila Đukanovića sa vlasti“.

„Neka toga izbornog dana bude održana najveća litija do sada – litija demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, odbrane svetinja, časti i dostojanstva Crne Gore, pobednička litija koja će doneti političke promene i smenu vlasti posle 30 godina“, naveo je Obradović.

On je pozvao i sve građane Srbije, kao i Srbe iz regiona i dijaspore, da pomognu opoziciji u Crnoj Gori u ovom, kako je rekao, „sudbonosnom času“.

„Zahvaljujući kriminalnom i antisrpskom režimu Mila Đukanovića odnosi između Srbije i Crne Gore nikada nisu bili na gorem nivou. Đukanovićev režim učinio je maksimalno sve što je mogao protiv Srba i Srbije, od proganjanja srpskog jezika i pisma, diskriminacije pri zapošljavanju, preko odvajanja iz zajedničke države do priznanja lažne države Kosovo“, naveo je Obradović.

On je dodao da je još više crnogorska vlast uradila na štetu same Crne Gore i njenih građana, od uvođenja sankcija Rusiji do ulaska u NATO, a da to nikada nije bila tema narodnog izjašnjavanja u Crnoj Gori.

Lider Dveri dodaje da su nastupajući izbori zato „jedan veliki i pravi referendum o svim ovim temama koje vlast do sada nije stavljala na narodno izjašnjavanje“.

Obradović ocenjuje i da se zvanična Podgorica, prema njegovim rečima, „drznula da otima svetinje srpskog naroda“ i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, putem usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

„Veličanstvene litije pod nazivom ‘Ne damo svetinje’, koje traju mesecima u Crnoj Gori, najveći su mirni i nenasilni protesti u Evropi i jedan od najvećih hrišćanskih događaja u čitavom svetu ove godine“, naveo je Obradović.

On je dodao da je to i najbolji slogan opozicije za parlamentarne izbore i ne odnosi se samo na svetinje SPC već i na sve druge vrednosti Crne Gore koje su „ugrožene“ pod vlašću DPS-a i Mila Đukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari