Obradović: Odložiti nedemokratske i nebezbedne izbore

Ostavite komentar


  1. Jasno je da Obradovic kao i njegovi kompanjoni iz opozicije zele vlast bez izbora

  2. Bosko i ne shvata da ga Djilas koristi kao „mamac“ za ubiranje jeftinih politickih poena

    1. Pa onih 50 sto mu tapsu ispred skupstine sa megafonima, da ja u zgradi ne mogu da spavam!

  3. “Lider Dveri nije novi lider opozicije” i “Vulin: Mražnja uređuje Danas”
    Dva naslova koja su prozaišla iz percepcije. Prvi je novinarski povik, novost. A drugi je od strane ministra koji nikada nigde ne bi bio to da njemu sličan nije vladar Srbije.
    Boško Obradović je jedan od retkih koji još uvek može za zavapi od bola. Dok je većina koja bi da živi i radi pobegla iz zemlje ili zanemela od tuge i bola.
    Evo još jedan odlomak iz knjige „Tragedija jednog naroda: šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe”, napisao je Momčilo Đorgović, koji je slučajno ostao živ, jer je uređvao Nedeljni Telegraf, dok je njegov prijatelj, ubijeni Slavko Ćuruvija uređivao dnevni Telegraf. U vreme kada je Ministar infomacije bio sadašnji samovladarr Srbije. Dok je Vuklin bio u skute Mire Marković koja je primenjivala kognitivni astrakizam –
    ideologija u totalitarnim društvima koja se zalaže za progon nepodobnih osoba iz javnog života; javni prezir, bojkot, pa i ubistva.
    Đorgović piše: “Na izmaku smo prve petine XXI veka. Hajde da uporedimo tu proživljenu petinu s davnom prvom petinon XX veka. Kakve su sličnosti i razlike perioda 1900-1918. i 2000-2018? Šta se dogodilo za sto godina, da li smo i kako napredovali? I tada i sada je Srbija biča siromašna, netrasnparetno zadužena, polupismena i na evropskom dnu po svim parametrima, pa i platama. I ondašnja kraljevina je bila i sadašnja republika jeste impregnirana korupcijom. I onda je vladala i sada apsolutno vlada partokratija, preduzetnici su okovani nametima, nasilje prema političkim neistomišljenicima je svakodnevna pojava, pravosuđe pod kontrolom izvršne vlasti, društvo je neitegrisano, stožer političkog života su radikali. Antentati su obeležli prve dve dve decenije i XX i Xxi veka…”

  4. Obradovicu i kolegama nikad nece odgovarati uslovi i datum izbora, jer nije do toga, oni samo zele da ih odloze da bi produzili sebi agoniju straha od neuspeha.

  5. Bravo Bosko! Neka svaki lider opozicione stranke napravi neku svoju pricu, aktivan bojkot! Lepo je videti da konacno jedni drugima pruzaju podrsku! Idemo dalje! Samo ujedinjeni mozemo nesto da uradimo!

  6. Jedino pravo rešenje je odložiti izbore na jesen zbog poltičkih i zdravstvenih razloga. Nije humano praviti izbore brzo posle dugog karantina i uzavrelih strasti i mentalne napetosti. Treba dati malo odmora, narod nije stoka da se non stop tera. Ljudi uglavnom reaguju prema unapred formiranim predstavama (i zabludama), na primer niko da pročita i razume poruke g.Obradovića i da kaže šta tu nije u redu, šta je tu pogrešno i loše. Šteta, takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi.

  7. Pored pompeznih objava, bojkot nije uspeo, jer sve manje stranka ostaje pri tome, i sve se više stranaka i pokrete donosi odluku da izadje na izbore, a ovo su poslednji pokušaju da se spreče izbori, maltene potozi očajnika koji vide da njihova politika nikada ne vodi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.