Obradović: Vučić samoinicijativno pokrenuo temu razgraničenja Kosova i Metohije 1Lider Dveri Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović tražio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovori da li je tačno da je na tajnim sastancima sa predstavnicima vlasti u Prištini 2018. godine „samoinicijativno“ pokrenuo teme razgraničenja i podele Kosova i Metohije.

Obradović je, u pisanoj izjavi, pitao ko je i kada ovlastio Vučića da pokreće ovu temu i na osnovu koje pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini.

On smatra da Vučić time krši Ustav Srbije i svoju predsedničku zakletvu, kao i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

Prema stavu Obradovića, po sredi je teško krivično delo ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i priznanja okupacije dela naše državne teritorije.

Upitao je i da li Vučić sa istom inicijativom putuje i u Pariz na razgovore sa Emanuelom Makronom, a potom na konferenciju u Brisel i direktan sastanak sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

Obradovićevo reagovanje usledilo je posle izjave bivšeg američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da se još 2018. godine na sastancima Beograda i Prišine razgovaralo o podeli Kosova i Metohije i razgraničenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari