Ne davimo Beograd izlazi na izbore 1Skupština Foto: Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd doneo je, na Skupštini pokreta, odluku da učestvuje na predstojećim izborima. Pokret poziva građane da nam se pridruže i daju svoj doprinos kako bismo, u očigledno neravnopravnoj borbi, oslobodili naš grad i našu državu, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

„Na četvrtoj Skupštini Ne davimo Beograd, održanoj na Dan oslobođenja Beograda, članstvo se velikom većinom izjasnilo za učešće na izborima. Iako je u prethodnom periodu, kroz međustranački dijalog pod pokroviteljstvom EU, urađeno premalo da bi se unapredili izborni uslovi, odluka o učešću na izborima zasnovana je na velikoj želji građana da se suprotstave kriminalnom režimu Srpske napredne stranke. Iako je odluka o učešću na izborima doneta danas, pokret se prethodnih meseci tehnički spremao kao da na izbore izlazi.

Ovo je rezultiralo sa preko 120 komšijskih razgovora i okupljanja širom Beograda, na kojima smo mogli da vidimo veliko poverenje i podršku koju nam građani i građanke pokazuju, ali i želju da se nadomeste ogromne manipulacije izbornim procesom koje vrši SNS. Pokret je već uspeo i da okupi preko 750 kontrolora, a do održavanja izbora bićemo spremni da pokrijemo sva izborna mesta u Beogradu, u kojem postoje i najveće šanse da se smeni naprednjačka vlast“, navodi u saopštenju NDB.

Ne davimo Beograd je posle Narodne stranke Vuka Jeremića, druga organizacija koja je bojkotovala parlamentarne i lokalne izbore 2020. a koja je najavila da će učestvovati na predstojećim spojenim predsedničkim, beogradskim i parlamentarnim 2022.

Pretpostavlja se na osnovu zajedničkih skupova i aktivnosti da će NDB nastupiti na izborima u savezu sa strankom Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i pokretom Odbranimo reke Stare planine ekološkog aktiviste Aleksandra Jovanović Ćute.

Narodna stranka podsetimo, učestvovala je „eksperimenta radi“ na lokalnim izborima u Negotinu 17. oktobra i osvojila oko 13 odsto glasova samostalno.

Veselinović: Veliki posao nas čeka

„Veliki nas posao čeka, ali imamo razloga za optimizam, posebno u Beogradu. Oslobodićemo naš grad i zaustaviti sve štetne projekte kriminalne vlasti. Izborićemo se da Beograd bude dobar grad za sve“,  poručio je Dobrica Veselinović, koji je ranije u javnosti slovio kao kandidat za gradonačelnika NDB, ali je u poslednje vreme nagoveštavano i da to nije zakucano rešenje, već da može da se promeni u slučaju nekog šireg opozicionog dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari