Oglasilo se ministarstvo povodom zahteva studenata: Birački spisak nikad nije bio uređeniji

Ostavite komentar


  1. Sve su odgovorili osim onoga što je glavno pitanje. Koliko ima upisanih birača koji imaju samo fiktivno mesto prebivališta u Beogradu a žive na drugim lokacijama? Da li su ti birači odjavili prebivalište u mestima gde stvarno žive i koliko ke takvih registrovano u zadnjih godinu dana? Da li postoje birači koji frekvetno menjaju mesto prebivališta? Na kojim lokacijama su prijavljeni oni koji su u zadnjih godinu dana promenili mesto prebivališta?

  2. Kakve veze ima boravište sa biračkim spiskom. Građani samo sa prebivalištem mogu da glasaju i tačka.

  3. Ako je sve bas tako zašto krijete spiskove kao zmija noge .Dajte ih na uvid ili vam treba još vremena da sakrijete falsifikat.

  4. Kako da ne, eno po svim gradovima su cisti biracki spiskovi. Npr u Loznici gde ima 72,000 stanovnika a 75,666 biraca na spisku. Bar 10,000 vise nego sto bi trebalo, nekim cudom svih tih 10,000 glasova dobili nazadnjaci.

  5. Matematika iz 2022.g je Srbija 6 660 000 stanovnika,a po biračkom spisku 6 500 000 ima pravo glasa.Znači do 18 godina samo 160 000 dece ? Statistika kaže da ih ima 1 100 000.Odakle u spisku razlika od 940 000 ? A U BG 1 680 000 stanovnika a sa pravom glada 1 600 666 . Znači deca do 18 samo 80 000 ? Kako su moguća ovakva odstupanja ? Neophodna je stručna i temeljna provera.

  6. Ja, na žalost, u ovo čak i verujem.
    Ukoliko je neko prijavio prebivalište (u nadležnosti MUP-a), nema razloga da ne bude u biračkom spisku.

  7. Odakle nam 6,5 miliona glasača?! Pa koliko ova zemlja uopšte onda ima stanovnika
    Uređeni birački spiskovi, o čemu pričate, u mojoj porodici je najstariji član dobio poziv na 3 adrese

  8. 6500000 miliona stanovnika 6700000 biraca gde nam nestadose deca do 18 god ??? Kako Srbi sa kosova licne karte i pasose tzv Kosova a glasaju po Srbiji? Srbi iz BiH glasaju na lokalu …Ljudi glasaju za novac …Zar se to ne zove korupcija …Itd itd – Trebalo bi vi u komisiji da odgovarate za pocetak jer vi ovo sve omogucavate pa politicari

  9. Naravno, uredili su ga kao nikada pre, obuhvatili sve mrtve od osamdesetih do danas, sve sa dvojnim državljanstvom ih hrvatske i bosne (a koji ne borave u Srbiji, osim na dan glasanja, „zamenike“ glasača koji su u inostranstvu …. Baš su ga uredili, tako da sada u Srbiji ima više glasača nego punoletnih stanovnika. Fukare, muljatori.

  10. I još ga doteruju,da bude još bolji,medju tri najbolja u svetu ako ne i najbolji,kao i sve kod nas

  11. Zasto na pozivnom listicu vise nema br.stana? Da se ne bi videlo na ciji stan su prijavili fantome. Prevaranti i lopovi!!!

  12. Birački spisak ima oko 6500000 upisnaih, i to je realno stanje, jer taj spisak obuhvata sve državljane republike Srbije, bilo da žive u Srbiji ili van Srbije, dakle, razliku čini dijaspora, i ne znam kome tu šta nije jasno. Drugo, uvid u birački spisak javno već ima svaki pojedinac i može proveriti gde je upisan. Niko ne može da ima uvid u ceo birački spisak, jer su to osetljivi podaci svih građana, i to je uređeno zakonom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.