Olenik: Uslov za bilo kakav razgovor sa Vučićem je uvođenje sankcija Rusiji 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Aleksandar Olenik, jedan od dvojice poslanika Koalicije „Vojvođani“, neće prisustvovati sutra konsultacijama u Predsedništvu Srbije. Na razgovore će ići samo Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

“Najavio sam odmah posle izbora, da je moj uslov za bilo kakav razgovor sa Vučićem uvođenje sankcija Rusiji. Ove sankcije još nisu uvedene, te nemamo o čemu da razgovaramo”, kategoričan je Olenik.

Drugi poslanik koalicije Vojvođani Tomislav Žigmanov spreman je da razgovara o budućnoj parlamentarnoj većini, odnosno novoj Vladi Srbije. On je ranije naveo da je DSHV legalistička stranka, koja drži do instituta dijaloga s institucijama političkog sistema, a jedna od ključnih je i predsednik republike.

Žigmanov ne skriva da je u proteklih pet godina imao ne redovnu, ali poprilično dobru saradnju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da su zahvaljujući njemu rešeni veliki izazovi sa kojima se Hrvati u Republici Srbiji suočavaju.

Da podsetimo Žigmanov je i ranije za Danas govorio da je zainteresovan za ulazak u vladu, ali da to da li će naposletku biti u izvršnoj vlasti zavisi od programskog profilisanja same Vlade i činjenice da li su evropske integracije i dalje put kojim će Srbija ići.

Konsultacije koalicije Vojvođani sa predsednikom Srbije zakazane su za sutra u 11,30 sati u zgradi Predsedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari