Olenik: Vreme je da Srbija raščisti sa Rusijom i da se okrene Zapadu

Ostavite komentar


  1. „Jugoslaviji je to omogućilo da u znatnoj meri saradjuje sa razvijenim zapadnim zemljama.“

    Šta mislite, dragi gospodine, da li se zbog toga Jugoslavija raspala?

  2. Lepo je što gospodin Olenik spominje predsednika Tita. Međutim tadašnja politika nije bila podanička, već naprotiv potpuno samostalna. Titova Jugoslavija imala je ravnopravan status u saradnji sa svim tadašnjim državama

  3. E draga redakcijo, za vasu informaciju: potpuno nebitan lik komentarise nesto o cemu nema pojma, a jos manje uticaja. Posle ovog clanka, on ce biti ubedjen da je nesto vazan. Nije lepo sa vase strane. Zasto to radite?

    1. Pa i Tito je mogao da uvede Jugu u NATO, ali nije, i šta ćemo sad …?

  4. Nije nam drago ni kad u Srbiji Rusi rusijaju a još manje kad nam se olejnikuje!

  5. Ovo cemo uraditi samo u najvecem ludilu. Za 20 godina Kina ce biti vodeca nacija, SAD gube primat. Treba na vreme zauzeti pozicije. Vucic vodi pametnu politiku, I samo ako zapad uspe da ga skloni I dovede nekog svog potrcka, moze nas odvojiti od Rusije I Kine, sto bi za Srbiju bila katastrofa. Moramo shvatiti da ce nas Evropa, cak I da nas primi u svoje redove, gledati kao gradjane drugog reda. Nikada nece osecati naklonost kao sto je dobijamo od Rusije I Kine.

  6. Kao prvo, šta mi imamo od tog „istorijskog ne“, koje je Tito, iliti, „naša ljubičica bela“ rekla Staljinu, odnosno, Sovjetskom Savezu?! Mi smo spašavali američke pilote, ginuli na nagovor Britanaca, izgubili milion života, boreći se protiv nacizma, što od Nemaca, što u nametnutim bratoubilačkim obračunima. Bugarska nije bila hrabra i nije rekla to „istorijsko ne“, pa je eto uspela da zaradi toliko željenu ulogu američko-nemačkog trabanta odnosno potrčka. Nisu „istorijsko ne“ rekli ni Rumuni, ni Madjari, ni Poljaci, ni istočni nemci?! Pa šta?! Kao drugo, ŠTA MI IMAMO DA RAŠČISTIMO SA RUSIMA? Šta je to neraščišćeno? Šta to oni od nas traže, ili nas ikorišćavaju i zloupotrebljavaju? To što nas apriori podržavaju u UN?! Da li je to „njihova politika“, koju mi igramo u njihovu korist? Šta još kaže ovaj politički gorostas? Vreme je za novi 1948 godinu? Da li to znači i za nove „Gole otoke“ i čuvena „pasja groblja“? Da li ste odredili ko će biti nova „banda“? Mislim, čoveče, ne lupetaj ako već plediraš da budeš ozbiljan političar.

  7. daj bre vučiću ako već ti drobiš 24/7 o Titu bar ovim tvojim opozicionarima zabrani to. poludećemo od toga koliko je Tito bio dobar.

  8. Moze, ali ajde da podvucemo crtu. Koliko je tkz. Zapad napravio stetu nasem narodu? A posle toga vratiti Rusiji „pomoc“ gde su nas prodavali u svojoj trgovini sa tkz. Zapadom…. Srbija se mora okrenuti sebi i samostlno da vodi svoju politiku .

  9. Nažalost,diktatori,svi od reda su PUTINOVI vojnici.On im priskace Vojno,finansijski kada im zagusti.To će se nažalost desiti u Belorusiji.
    Nažalost u Srbiji ne postoji narod koji je hrabar koji misli svojom glavom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.