Opozicija predlaže paralelno uređivanje RTS-a

Ostavite komentar


  1. Kada ce Tadic da shvati da je vreme da ode sa politicke scene. Ne verovatno je koliko je ovaj covek tast. Dosta je, niko ga nece.

  2. Zamisli samo RTS i RTV, a zašto ne bi i N1 i Nova S bilu uključene u to?

  3. Sa o.5% bi covek bi da vodi drzavu, upravlja javnim servisom….. to nije normalno…

  4. Zasto se jednostavno ne bi oslobodile nacionalne frekvencije za sve one, koji mogu da pokrenu televiziju, a RTS ponovo vratio u vlasnistvo drzave. I u opste novinarima u medijima ponovo dala vlast kao nekada, da po objektivnim i profesionalnim kritetijumima uredjuje sadrzaj.
    Takodje stranke su slobodne da pokrenu svoje novine, jer nema kvalitetnog obavestavanja javnosti bez novina. Sva ova moderna sredstva komunikacije zamisljena su sracunato da nesto vidite za sekundu ili nekoliko minuta, da to odmah zaboravite i da se opredelite brzo nemajuci prava da proverite svoj stav, kao kad citate novine, pa se sadrzaj mozete procitati nekoliko puta i boljega razumeti, jer on je tu na parcetu papira i ne moze da vam pobegne kao slika ili vest sa nekog tvitera gde se samo gomila i gomila bezbroj stavova bez konteksta.
    Ipak kontekst je vrlo vazan.

  5. Kada političari i iz vlasti i iz opozicije uređuju medije, tojest kada nas lažu i jedni i drugi „paralelno“, to se zove Nezavisnost i sloboda medija.

  6. Treba traziti 1 dan u nedelji, bilo koji, sa nezavisnim urednikom.
    To vlast nece dati, kao ni bilo sta drugo ali ce bar moci da se insistira na tom minimumu uz ponavljanje „zar se i tog plasite“ sto ako se dosledno sprovede moze imati uticaja na javno mnjenje koliko god da je otupelo a svi znamo da jeste.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.