Opozicija traži ostavku niškog većnika Nenada Stankovića zbog ponižavanja novinara: Incident prilikom odlaska voza na miting SNS u Beogradu 1Nenad Stanković: Foto Foto: V. Torović

 

Sedam opozicionih stranaka zatražilo je da niški gradski većnik za investicije Nenad Stanković podnese momentalnu ostavku zbog “ponižavanja novinara i rečnika koji ne priliči ni uličaru”.

U saopštenju se navodi da se Stanković obratio grupi novinara koja je danas pre podne pratila odlazak vanrednog voza sa pristalicama SNS na miting te stranke u Beogradu rečima “Ne se*ite dok je voz u stanici”.

“Kao što smo više puta rekli, mi svedočimo ispisivanju istorije beščašća. Srbija je ustala upravo protiv ponašanja i rečnika kojim se Stanković ponosio danas pred novinarima. On je simbol propadanja grada Niša, decenijama u vlasti menjajući dresove, od Miloševića do Vučića, i samo još papa nije bio”, navodi opozicija, uz poruku: “Negde mora da postoji granica, a Stanković ju je prešao”.

Opozicija traži ostavku niškog većnika Nenada Stankovića zbog ponižavanja novinara: Incident prilikom odlaska voza na miting SNS u Beogradu 2
Foto: B. Ljubisavljević

Saopštenje su potpisali Narodna stranka, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Zajedno- Moramo, Zeleno- levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

U trenutku kada je Stanković, koji je i funkcioner SNS, izgovorio ovakvu poruku u blizini su bili novinari N1, Nove, Južnih vesti i Niške inicijative.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari