Opozicija u Nišu pozvala vlast da ne zloupotrebljava policiju na sutrašnjem protestu 1Foto: Niš moj grad

Opoziciona koalicija “Niš moj grad” pozvala je građane da izađu na sutrašnji ekološki protest u tom gradu, a vlast da ne zloupotrebljava policiju i druge grupe kako bi sprečila proteste.

“Pozivamo sve građane Niša da izađu na proteste, da ne dozvole da se nastavi uništavanje budućnosti, jer goru vlast od ove Srbija ne pamti. Takođe, pozivamo vlast da ne zlopotrebljava policiju, niti bilo koje druge grupe u sprečavanju legitimnog iskazivanja stavova građana Niša i Srbije“, rekao je danas Miodrag Stanković, odbornik koalicije “Niš moj grad” u gradskoj Skupštini.

Na konferenciji za novinare on je kazao da ta koalicija podržava “zahteve koji se odnose na zaustavljanje uništavanja prirodnih potencijala Srbije, borbu protiv zagađenja vazduha, kao i pobunu protiv pravnog nasilja i suspenziju pravne države, što omogućava usvajanje Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu”.

„Aktuelna vlast u Srbiji svojim nerazumnim postupcima koji liče na rasprodaju prirodnih resursa zarad bogaćenja pojedinaca i stranih firmi je dovela je do siromašenja ne samo države već i njenih građana. Protesti koji su počeli prosle nedelje, a koji ce biti nastavljeni ovog vikenda su u potpunosti legitimni i opravdani jer ova vlast reaguje samo kad joj se ‘desi narod’“, rekao je Stanković.

On je podsetio i da Nišlije udišu jedan od najzagađenijih vazduha u zemlji.

U Nišu i Srbiji će se sutra u 14 časova održati ekološki protesti na kojima će pešaci i vozila blokirati saobraćaj.

Na društvenim mrežama se širi poziv građanima Niša da se okupe u 14 časova ispred Skupštine grada, u Ulici Nikole Pašića, odakle će se “ići u blokadu”.

Prethodno je na društvenim mrežama objavljeno da će građani blokirati saobraćaj na okretnici kod Delta planeta na Bulevaru Nemanjića, ali nije izvesno da takva najava još važi.

Za sada nisu objavljene lokacije i saobraćajnice na teritoriji Niša koje će se blokirati, niti ko je organizator protestau ovom gradu.

Niška Policijska uprava nije odgovorila na pitanje našeg lista da li je i ko prijavio skup za sutra od 14 časova na teritoriji grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari